Vaterpolo i košarkaški savez bez kandidata 1Foto: OKS

Ukupno je 28 sportskih saveza, uz Paraolimpijski komitet Srbije, podržalo prijave tri kandidata za budućeg predsednika Olimpijskog komiteta Srbije – Ivana Todorova, Mitra Mrkelu i Božidara Maljkovića, a među njima se ne nalaze Košarkaški i Vaterpolo savez.

Ova dve velike sportske organizacije odlučili su da ne stanu ni iza jednog od trojice kandidata, a isto su postupili i Biatlon, Gimnastički, Klizački, Streličarski, Stonoteniserski, Hokejaški, Triatlon savez, Sportski savez Srbije.

Najveću podršku dobio je Ivan Todorov, predsednik DŽudo saveza i potpredsednik OKS-a, dok je iza Mrkele stao Fudbalski savez Srbije a iza Maljkovića Atletski savez, pa su njihove prijave, inače podnete u poslednjem trenutku, odbačene pošto je po Statutu potrebna podrška najmanje pet saveza.

Prethodnih dana u medijima se pojavila vest da je Fudbalski savez Srbije tražio odlaganje izbora, stavljajući primedbe na uslove koje kandidati za čelno mesto OKS-a treba da ispune, kao i da je FSS za tu inicijativu dobio podršku Odbojkaškog i Košarkaškog saveza. Međutim, Odbojkaški savez stao je iza Ivana Todorova, dok Košarkaški savez nije imao „svog kandidata“.

Ivana Todorova podržalo je ukupno 26 saveza – DŽudo, Odbojkaški, Rvački, Tekvondo, Kajakaški, Veslački, Rukometni, Bob, Streljački, Jedriličarski, Skijaški, Biciklistički, Mačevalački, Ragbi, Bokserski, Badminton, Teniski, Sankaški savez, Savez Srbije za dizanje tegova, Paraolimpijski komitet Srbije, Nacionalni savez za karling Srbije, Savez za skokove u vodu, Streljački savez za leteće mete, Golf asocijacije Srbije, Savez za sinhrono plivanje Srbije, i Savez hokeja na ledu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari