Vavrinka pobedio Đokovića u finalu US Opena

Ostavite komentar


  1. Ovo je bio pušten meč kao i onaj prošle godine u finalu Rolan Garosa, Nole je najveći teniser svih vremena ali na žalost njegov sportski moral je više nego upitan

  2. Sport – industrija zabave. Đoković se svakako trudi na sceni ove industrije, ali da ne zaboravimo Pjer de Kurbertena – važno je učestvovati (u cirkusu).

  3. Finale je dobio na tanjiru, maltene bez borbe (par predaja i glupiranje Monfisa u polufinalu). Price o povredi su alibi, kao i uvek. Nikad da kaze da je protivnik bio bolji nego mu smetale povrede. A uzimanje DVA medicinska tajm-auta u cetvrtom setu govori o vracanju na stare fore, pre "cudesne" (ili cudne) 2011.

  4. Mita Knez je sve rekao. Nasi novinari, pogotovu komentatori, ne smeju da izgovore da Novak nije fit. Kao da je on Bog, to mi lici na neka bivsa vremena. Tako je i Vilander ocrnjen u Srbiji, jer su ovede u Srbiji birale reci koje ce se preneti iz njegove izjave. Za Varvinku je rakao da ce da pobedi ako igra odlicno, jer Novak nije spreman. Da covek ne poveruje sva glasila koja su prenela ovu izjavu imali su saopstenje bez, pobedice ako igra odlicno , .

  5. Znaš li ti, Mali Kinez koliko je Rodžer dobio titula – ne samo finala – "na tanjiru", a pod ovim izrazom podrazumevam da se protivnici dobijaju već u svlačionici? I ne samo on.
    Velika teniska imena toliko odskaču da drugi, slabiji teniseri, često kalkulišu. Jedini koji nikada ne kalkuliše, David Ferer je više puta javno rekao, Oni (Federer, Nadal, Đoković) su mnogo viši nivo.
    Novak je ove godine uzeo dva gren slema i četiri mastersa ! Malo li je ?
    Ne znam zašto si ironičan kada je u pitanju 2011. godina ? Gledao si, gledali smo, i ?
    Ko je hteo sinoć da vidi, a da je pratio ovu godinu Novak je meč izgubio u prvom setu. Vavrinka je odlučan u onome što radi i u svom trećem finalu uzeo treću titulu što je Đoković, inače, naglašavao, a mi, znali. Ipak Novak je do juče imao 9000 ATP poena više od Stena ! Slučajno ?
    Novak Đoković je dostigao zenit i sada mu preostaje pet, šest godina da, posluži li ga zdravlje, a verujemo da hoće, održava nivo, što u prevodu znači po jedan, dva gren slema godišnje – na ovih 12 i dva, tri mastersa – na dosadašnjih 30. Ovaj podatak, inače, u teniskom svetu znaju i s njim dobrano kalkulišu.

  6. Potpuno je tačno da ovde kreće velika histerija kada se neko usudi da kaže da Djoković nije spreman ili slično. Ali zato se vredjaju i ponižavaju ostali igrači na najbedniji način. Pa je tako Nadal "napumpan" a Federer "naduvenko". Mi smo duboko oboleo narod. I to od nepismenosti, neznanja, nepoštenja i nerada. A sportski novinari su, izuzimajući časne izuzetke, najgori deo ovog društva. Time što omalovažavamo druge igrače i umanjujemo njihove uspehe, automatski umanjujemo i uspehe Novaka Djokovića koji je deo te iste priče.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.