Veče bez pravih derbija 1Foto: EPA-EFE/ David Ramos POOL

Ko zna kakva nam sve uzbuđenja i koliko uživanja mogu doneti preostalih osam mečeva drugog kola fudbalskih Lige šampiona, ali nijedan od njih ne nosi u najavi prefiks derbi, jer kalendarom takmičenja za večeras nisu predviđeni 1 na 1 dueli velikana i(li) ozbiljnih kandidata za smenu Bajerna sa trona sledećeg proleća.

Tako su Pari Sen Žermen i Lajpcig visoko pozicionirani u tekućim prvenstvima Francuske i Nemačke, ali ni jedan ni drugi klub nemaju evropsku krunu u svojoj trofejnoj sali, šta više ovaj drugi je osnovan pre malo više od jedne decenije, kada je bogati gazda deo kapitala prelio u sport, a drugi se pre prošlosezonskog finala LŠ najviše ponosio osvajanjem Intertoto kupa iz 2001. i Kupa pobednika kupova iz 1996. godine, pa će ovaj duel na terenu bundesligaša biti „samo“ repriza njihovog polufinala pre par meseci.

Kada je PSŽ s 3:0 u turnirskoj završnici LŠ u Lisabonu stavio tačku na Lajpcigovu fenomenalnu sezonu u društvu najviše klase.

– Prvenstveni poraz od Borusije iz Menhengladbaha već pripada prošlom vremenu, ali valjalo bi da smo naučili neke lekcije iz te utakmice, jer sledi težak susret sa još jednim jakim i ambicioznim učesnikom Lige šampiona. Letos smo iz prve ruke  saznali sve što je potrebno o PSŽ, a sada želimo da izgledamo i prođemo bolje nego tada – oprezni je optimista 32-godišnji Lajpcigov trener Julijan Nagelsman.

I pariski „sveci“ vole da igraju na gol višeDa se Nejmar nije nedavno opet povredio i otišao na višenedeljnu pauzu u trenažnom procesu taj ofanzivni potencijal bio bi još spektakularniji, ali i ovako Tomas Tuhel ima dovoljno aduta za popravljanje pozicije u odnosu na maksimalni Mančester junajted (sada mu je na „meti“ turski Bašakšehir), jer je samo lider H grupe uzeo sve moguće bodove u 180 minuta, a PSŽ i njegov večerašnji rival imaju (po) trijumf i poraz.

– Ovo će biti potpuno drugačiji meč od prošlog sa istim protivnikom, iako osim rezultata, želimo da ponovimo energiju, pristup i fokus iz Lisabona. Zadržimo neke od elemenata igre, takođe. Ali i popravimo stvari koje tada nisu bile idealne. Vrlo ozbiljno smo analizirali Lajpcig i napravili plan za koji se nadamo da će proći – priča u ime saigrača Markinjos, defanzivac gostiju kadar da deluje i kao vezista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari