Večiti rivali hoće maksimum 1Foto: Starsport

U razmaku od četiri sata, beogradski večiti rivali ove nedelje krenuće po još jednu prolećnu pobedu u srpskom fudbalskom prvenstvu, s tim što će aktuelni šampion Crvena zvezda to učiniti na terenu subotičkog Spartaka, a njen prvi superligaški pratilac Partizan u svojoj kući, protiv surduličkog Radnika.

Crveno-beli ohrabreni neverovatnim remijem sa igračem manje protiv velikog Milana, ali sa svešću da je potrebno sačuvati resurse za revanš šesnaestine finala Lige Evrope, tako da im ne trpi odbrana titule ali ni ne budu ugrožene šanse za potencijalnu šok eliminaciju italijanskog kluba.

Zato će biti zanimljivo videti kakav će sastav izabrati Dejan Stanković, odnosno da li će i koga sve od startera prištedeti ili sasvim poštedeti u duelu sa jednim od kandidata za izlazak u Evropu, pogotovo što „golubovima“ jesenas uopšte nisu lako slomljena krila na „Rajku Mitiću“ (3:2).

Crno-beli, pak, ove sezone nemaju opterećenje i (li) privilegiju učestvovanja u grupnoj fazi istog UEFA takmičenja, nemaju ni objektivne izglede za preticanje komšija na vrhu tabele, ali su sa 11 dobijenih mečeva u nizu (10 u SLS, jedan u Kupu) pokazali značajan napredak u odnosu na vreme čestog kiksiranja, pa je Aleksandru Stanojeviću stalo da njegovi izabranici ostanu maksimalni u uslovima opšte nefudbalske pometnje u klubu i oko kluba. Odnosno da repriziraju bodovni učinak iz avgustovskog duela sa stabilnim superligašem sa juga Srbije (2:0), kada je ekipu vodio Savo Milošević.

Istog dana i 24 sata ranije biće odigrane još četiri utakmice, da bi istim brojem mečeva dan kasnije bilo zaokruženo 23. kolo.

Čukarički će u subotu pokušati da iskoristi prednost domaćeg terena i kvalitativni plus u odnosu na (u elitu) zalutali Zlatibor.

Sutradan, trećeplasirana Vojvodina će protiv nezgodne Mladosti gledati da raščisti sa oscilacijama u drugom delu sezone i opet bude jača od finansijskih problema u klubu; sa rezultatskim amplitudama, jedan protiv drugog, probaće da prestanu i Proleter i Metalac, dok će Napredak i Inđija nastojati da naprave otklon od zone ispadanja.

Superliga – 23. kolo

subota

Čukarički – Zlatibor               13.00

nedelja

Mladost – Vojvodina           13.00

Napredak – Inđija 13.00

Partizan – Radnik  13.00

Proleter – Metalac               13.00

Spartak – Crvena zvezda    17.05

ponedeljak

Javor – Novi Pazar                15.00

Mačva – Radnički (N)           15.00

TSC – Bačka             15.00

Voždovac – Rad     15.00

Tabela: Crvena zvezda 59 (-1), Partizan 53, Vojvodina 46, Čukarički 42, Spartak 37 , Proleter 36, TSC 34, Radnik 32, Radnički 31, Voždovac 29, Metalac 29, Mladost 27, Javor 25, Novi Pazar 24, Inđija 22, Rad 20, Napredak 19, Zlatibor 17, Mačva 17 (-1), Bačka 14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari