Vedro pred Evropu i derbi 1Aleksandar Katai Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana ostvarili su pobede u utakmicama 8. kola Superige Srbije i sa prve dve pozicije na tabeli dočekuju derbi koji se igra u nedelju (18.00) na stadionu crno-belih.

Šampion Srbije je kao domaćin pobedio Proleter (3:0) i tako na tabeli preskočio TSC, koji je u petak u Novom Sadu remizirao sa Vojvodinom (0:0), a crno-beli su u Kragujevcu bili bolji od Radničkog 1923 sa 3:1.

Crveno-beli su poveli preko Sanoga (24. minut), da bi Katai golovima u 28. i 75. minutu bio najzaslužniji za to što je 20.000 navijača napravilo sjajnu slavljeničju atmosferu – rođendane su proslavili trener Dejan Stanković (43) i stadion „Rajko Mitić (58).

Stanković je počeo sa kombinovanom startnom postavom, bez Borjana, Dragovića, Bena i Kange, ali je Katai sjajnom partijom uništio i najmanji tračak nade kod Novosađana da mogu da naprave iznenađenje.

Prežaljeni Lois Doni je dobro počeo, ali je pao nakon što je propustio dve šanse. U drugom poluvremenu debitovao je Rišairo Živković i pokazao da će mu biti potrebno puno vremena da se vrati u formu i da se uigra sa ostatkom tima.

– Prelepo veče, hvala navijačima na puno emocija. Isti dan se proslavlja rođendan Marakani i meni, to kad se spoji u jedno bude izuzetno emotivno – rekao je Dejan Stanković posle meča, a zatim dodao da je nezadovoljan činjenicom da njegov tim ne uspeva još u ranoj fazi utakmica da obezbedi prednost koja bi mu omogućavala mirniju igru u nastavku.

– Mnogo dobra utakmica, kao što smo priželjkivali. Jedino što mogu da prigovorim je ta završnica, imali smo deset zicera sa pet ili šest metara, to moramo da rešavamo, da već u petnaestom minutu bude rezultat kakav hoćemo. Ne želimo da do 75. minuta, ne mogu da kažem da brinemo, ali da ranije rešavamo utakmicu, kako bismo imali prostor za veću rotaciju. Idemo dalje, posle pauze smo dosta dobro izašli, odigrali kvalitetan meč. Sad ulazimo u dve utakmice koje su mnogo važne za ceo klub i naše navijače- najavio je Dejan Stanković da počinje pripreme za duele sa Bragom (četvrtak, 18.45) i Partizanom.

Partizan je protiv Radničkog u Kragujevcu ostvario sedmu pobedu iz isto toliko odigranih mečeva u šampionatu.

Ova jtrijumf je za crno-bele bio veoma važan jer im u narednih sedam dana predstoje dve utakmice koje bi mogle da odrede sudbinu njihovih ambicija, koje su porasle zahvaljujući dobrim rezultatima na početku sezone.

Radnički je poveo posle autogolom Seničanina u 8. minutu, ali se čini da su za pogodak odgovorniji Jović i Urošević nego defanzivac gostiju koji je ubacio loptu u svoju mrežu. Partizan je preokrenuo u pravom trenutku, u finišu prvog poluvremena. Izjednačio je Jojić sjajnim udarcem sa dvadesetak metara u 39. minutu, a Holander je doneo vođstvo gostima u poslednjim trenucima prvog dela. Mađarski reprezentativac je rođen u Kragujevcu, u Radničkom je započeo karijeru, pa zbog toga nije želeo da proslavi gol. I svoj treći pogodak crno-beli su postigli „na vreme“, u 48. minutu a strelac je bio neverovatni Rikardo, kome je to bio 12. gol u 13. nastupu ove sezone.

– Prezadovoljan sam jer smo pobedili. Stvorili smo dosta šansi, međutim imali smo i određenih problema, dosta igrača je umorno posle reprezentativnih obaveza. Momci su pokazali karakter i zasluženo pobedili – rekao je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

U drugom poluvremenu Stanojević je izvršio svih pet izmena, verovatno vodeći računa o tome da njegov tim u četvrtak (21.00) gostuje na Kipru Anortozisu u Ligi konferencija.

Poslednje pojačanje u letnjem prelaznom roku, Holanđanin Kvinsi Menig debitovao je u dresu Partizana, nakon što je u 60. minutu zamenio Markovića.

– Trener mi je rekao da izađem na teren i da uživam u igri. Naravno i da dam sve od sebe. Takođe mi je rekao da će mi se dopasti ovde, što već i vidim. Zaista ne mogu da kažem ništa drugo osim da je sve pozitivno i da su momci igrali baš onako kako je šef Stanojević od njih tražio – izjavio je Menig, a zatim dodao da mu Rikardo pomaže da upozna Beograd i da se uklopi u ekipu.

– Rikardo je sjajna osoba i odličan fudbaler, zaista mogu da kažem sve najbolje kad je on u pitanju.  Svi momci su sjajni, profesionalni, imaju i smisla za humor. Prema meni se ophode kao da smo dugo zajedno – rekao je Holanđanin.

Od sutra prodaja ulaznica za derbi

Uprava Partizana saopštila je da će od ponedeljka na blagajnama i na sajtu Ticketline biti puštene u prodaju ulaznice za 165. večiti derbi. Utakmica se igra u nedelju 19. septembra na stadionu u Humskoj, a početak je u 18 sati.

Cene ulaznica su: jug i sever 800 dinara, istok bočno 1500 dinara, istok centar  2000 dinara, zapad bočno 2000 dinara i lože 8000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari