Veličković: Svaki meč kao finale 1Foto: STARSPORT

U svojevrsnom derbiju četvrtfinala plej-ofa košarkaške Superlige Srbije Partizan dočekuje Megu (20.00).

Ekipe su se tri puta sastale ove sezone u takmičarskim mečevima i Partizan je slavio u svim utakmicama, poslednji put u polufinalu Kupa Radivoja Koraća sa 89:79.

Trener crno-belih Nenad Čanak podsetio je da je baš na toj utakmici u Kragujevcu Mega pokazala koliko može da bude opasna.

– Borbeni su, veoma talentovani, igraće rasterećeno, ali im neće nedostajati motiva da dođu do pobede. Sa druge strane, motivisani ćemo biti i mi a verujem i da podrška sa tribina neće izostati – naglasio je Čanak.

Kapiten Partizana Novica Veličković ističe karakter rivala, ali naglašava da uloga favorita pripada crno-belima.

– U ovoj fazi sezone, greške se skupo plaćaju. Od sutra, pa do kraja prvenstva, mi moramo da igramo svaku utakmicu kao da je u pitanju peti meč finala. Protivnik nam je Mega, tim koji ima puno talenata, koji ima dobar karakter i potrebnu sportsku drskost da svakome izađe na crtu sa ambicijom da odnese pobedu. Ipak, favoriti smo mi i to je uloga koju moramo da opravdamo energičnom i pametnom igrom – smatra Veličković.

Dejan Milojević, trener Mege je istakao da je Partizan favorit, pogotovo u svojoj hali.

– Mi pre svega moramo energetski i sa agresivnom odbranom da odgovorimo na igru Partizana i da probamo da ih uvedemo u ritam koji nama odgovara. Za šta će to biti dovoljno, videćemo, ali će ovi mečevi svakako biti od velikog značaja za sazrevanje moje mlade ekipe – izjavio je Milojević.

Krilni centar Mege Stefan Fundić je potvrdio neophodnost defanzive i energije.

– Motiv ne sme da izostane, na nama je da damo sve od sebe i da budemo koncentrisani tokom svih 40 minuta igre jer samo tako možemo da dođemo do iznenađenja i pobede na startu plej-ofa – smatra Fundić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari