Veliki čovek i legendarni fudbalski trener  1Foto Nenad Kovacevic

Minutom tišine, polaganjem cveća i venaca, paljenjem sveća ispred murala sa likom Radomira Antića, na ulazu u Gradsku kafanu na užičkom trgu, Užičani su odali poštu velikom čoveku i legendarnom fudbalskom treneru, koji je preminuo na današnji dan prošle godine. 

Učesnici pomena su podsetili na to da je Antić bio veliki čovek, koga slava nije promenla i da je kao fudbaler stasao u Užicu, odakle se vinuo u svetske visine.    

„Prošla je godina kako smo ostali bez naše velike legende, velikog Užičanina. Imao sam sreću da ga lično upoznam. Bez takvog čoveka, ovaj grad više nije isti. Najmanje što mi, kao navijači Partizana i Užičani, možemo da uradimo je to da, na ovaj dan, izađemo i da mu odamo poštu“, kazao je Čedomir Petronijević, sekretar užičkog Kluba prijatelja i navijača Partizana, zahvalivši se Antiću na svemu što je učinio za Užice i Užičane. 

„Bio je izuzetan čovek. Svake godine, kada je dolazio, pozivao je celo društvo i mi smo se okupljali kod njega na Zlatiboru. Cela Španija ga je zvala „mister“, i to govori o njegovoj veličini. Svima nam mnogo nedostaje, njegova dobrota i gospodski maniri“, govorio je Aleksandar Šarčevć, Antićev kum i drug iz detinjstva.  

Antić je rođen 1948. godine u Žitištu. Šest godina kasnije, sa porodicom, preselio se u Užice. Fudbalersku karijeru je započeo 1967. godine u užičkoj Slobodi, a potom otišao u Partizan. Igrao je za Fenerbahče, Saragosu i Luton. 

Bio je trener Partizana, Saragose, Real Madrida, Ovijeda, Atletika, Barselone, Selte, Šandonga i Hebeja. Sa Atletikom je osvojio duplu krunu, što nikome nije uspelo u istorji tog kluba. Vodio je našu reprezentaciju, koja je uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Preminuo je 6.aprila 2020. godine u Madridu, gde su kremirani njegovi posmrtni ostaci. Želja njegove porodice je se njegovi posmrtni ostaci sahrane u Užicu, u porodičnoj grobnici na groblju Dovarje, što do sada nije bilo moguće, zbog panedmije virusa korona.

Uprava FK Sloboda je najavila da će uskoro predložiti Skupštini grada da se užički stadion nazove po Antiću.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari