Veliki izazov ali i veliki profit 1Foto: Peđa Milosavljević /Starsport

Košarkaše Partizana u osmom kolu Evrokupa čeka do sad verovatno najveći izazov u tom takmičenju od starta sezone, gostovanje Lokomotivi Kubanj.

Ekipi ponovo projektovanoj da se izbori za Evroligu, koja je nakon šokantnog poraza u Hamburgu ostala bez trenera Jevgenija Pašutina, a ekipu će protiv crno-belih voditi njegov doskorašnji pomoćnik, i bivši trener FMP-a Branko Maksimović. Lokomotiva je za vikendu VTB ligi poražena od Nižnjeg Novgoroda, tako vezala dva uzastopna neuspeha i biće dodatno naoštrena protiv Partizana.

Trener crno-belih Željko Obradović pred daleki put naglasio je da promena trenera može imati posledica i na način igre.

„Napravili smo skauting utakmice u VTB ligi. Isti su igrači, ali bilo je noviteta. Bavili smo se time, kao što se uvek bavimo svim detaljima za koje mislimo da su bitni i koji mogu da nam pomognu da dobijemo utakmicu. Igramo protiv tima koji ima izvanredne igrače na svim pozicijama. Napravljeni su da budu sledeće godine u Evroligi. Veliki je izazov pred nama, moramo da odigramo izvanrednu utakmicu ako želimo da pobedimo“.

Kevin Panter se vratio treninzima, povrede sada muče druga dva igrača.

„Panter se vratio, Trifunović ima povredu ruke, dok problema sa kolenom ima i Rodion Kuruc. U dogovoru sa doktorom i kondicionim trenerom ćemo doneti odluku da li će neko od njih putovati sa nama“, rekao je Obradović.

Željko Obradovič nije želeo da komentariše dolazak Matijasa Lesora u Partizan.

„To morate da pitate gospodina Zorana Savića. Ja sam skoncentrisan na ove momke i bavim se stvarima poput utakmice sa Lokomotivom“, rekao je trener crno-belih.

Bek crno-belih Aleksa Avramović smatra da njegova ekipa na ovom meču može mnogo da dobije.

„Ako ostvarimo pobedu na njihovom terenu to će biti veliki korak ka prvom mestu u grupi, što dodatno olakšava stvari. Ako obezbedimo domaći teren tokom čitave nokaut faze imamo dobre šans da se borimo za nešto veliko. Ući ću maksimalno motivisano da zaustavim Mekoluma, kao što sam to radio i dosad protiv igrača koji su jaki na lopti“, poručio je košarkaš Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari