„Verujem da Partizan očekuju najbolje godine u istoriji“ 1Foto: STARSPORT

Drugi je najstariji igrač Partizana, jedino je letošnje domaće pojačanje, započeo je treći mandat u Humskoj.

Danilo Anđušić u intervjuu za Sport Klub ističe da ima utisak kao da je došao u „drugi klub“ i sa velikim nestrpljenjem očekuje da prvi put u karijeri u crno-belom dresu istrči na parket pune „Štark arene“.

Tridesetjednogodišnji bek posle sedam godina vratio se u Partizan, kako kaže, da završi započet posao. Od prvog boravka u Humskoj prošlo je više od decenije (sezona 2011/12), a perioda od oktobra 2015. do kraja iste godine ne pamti po dobrom.

„Mnogo toga se promenilo, pogotovo od prethodnog puta kada sam bio ovde, kada situacija nije bila najsjajnija. Možda je bila i najteža u istoriji u smislu i finansija i ekipe. Nije bilo lako biti deo toga. Sada je totalno drugačije i volim da kažem kao da sam došao u novi klub. Nismo više u Pioniru, imamo svoje mesto za treninge, svoje svlačionice, što je mnogo važno. Organizacija u klubu je na visokom nivou u odnosu na prethodni put, sve je na Evroliga nivou i upravo to je najvažnija razlika u ovom, trećem mandatu u Partizanu,“ rekao je Anđušić za Sport Klub i nastavio:

„Podatak da sam jedan od najstarijih ne stvara mi neki preteran pritisak. Imam mnogo iskustva igranja u raznim ligama, na raznim nivoima, i spreman sam za sve što predstoji. Verujem da nas očekuju najbolje godine u istoriji Partizana. Zaista verujem u to.“

O Anđušićevom povratku u Partizan pričalo se i na leto 2021, ali kockice su se poklopile godinu dana kasnije.

„Lagao bih ako bih rekao da nijednog trenutka nisam razmišljao o povratku u Partizan, pogotovo kada se pojavila informacija da će igrati Evroligu sledeće sezone, što je bilo mnogo važno za mene. Naravno da mi je u tom trenutku palo na pamet da je tako nešto moguće. Nije bilo neko ozbiljno razmišljanje, međutim, kada sam dobio poziv od Željka to je prelomilo. Ne dobijate svaki dan poziv od najboljeg trenera u istoriji evropske i svetske košarke. Od samog razgovora i priče sa njim već sam prevagnuo na tu stranu da se vratim, čak i pre nego što smo se dotakli ugovora i ostalih detalja. I naravno treća stvar koja je odigrala veliku ulogu je to što volim Partizan i što sam uvek razmišljao da nisam na pravi način završio priču oba puta kada sam bio ovde. Verujem da je ovo sada pravi momenat za to i pravi momenat za moj povratak. Na kraju krajeva i zbog moje porodice, mnogo je lakše kada si kod kuće, okružen porodicom i prijateljima, sve su to neke stvari koje su uticale na odluku da se vratim.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari