„Vidim Rodžera, Rafu, Novaka – nije to za mene“ 1Foto: EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Ruski teniser Danil Medvedev prokomentarisao je izgubljeno prvo mesto na ATP listi, koje mu, kako je rekao, nije bilo prioritet u karijeri, piše Sport Klub.

„Biti broj jedan na svetu bio je više san nego ambicija. Do svoje 22-23 godine nisam razmišljao o prvom mestu. Video sam te momke, Rodžera, Rafu, Novaka, i rekao sam sebi: ‘Ovo nije za mene’, kaže Medvedev i nastavlja:

„Međutim, kad dođeš u prvih pet, počneš da razmišljaš o tome. I naravno, kad sam osvojio svoj prvi Gren slem u Njujorku nisam bio toliko daleko od Novaka. Biti broj jedan je kao da osvojite Gren slem trofej. To je ono što ste učinili i to vam niko ne može oduzeti. Osvojio sam US Open, imam trofej u svojoj kući i ostaće tamo zauvek ako ga neko ne ukrade. Isti je slučaj i sa titulom prvog reketa sveta.“

Medvedev ne krije da je oduševljen Karlosom Alkarazom, koji ga je nakon osvajanja US Opena nasledio na prvom mestu ATP liste.

„On je najmlađi broj jedan na svetu u istoriji, a to mnogo govori jer u istoriji tenisa bilo je mnogo velikih šampiona. To što radi od početka karijere je prava ludnica. Neverovatno je. Momak ima 19 godina. Pokazuje neverovatan nivo tenisa. I on to zna. Čestitam Karlosu. Stvarno mi se dopada. Dobar je dečko, često se čujemo. Nisam imao priliku lično da mu čestitat, ali ću to učiniti u bliskoj budućnosti,“ rekao je Medvedev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari