Više stotina takmičara učestvovalo na Rumskom polumaratonu 1Foto: mitrovica.info

Proteklog vikenda održan je peti po redu Rumski polumaraton. Dužinu od 7, 14 i 21 kilometar pretrčalo je više stotina takmičara.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, jaku konkurenciju u obe kategorije predvodili su takmičari iz Kenije, a odličnim rezultatima srpski atletičari su ravnopravno parirali ruskim sportistima, koji su takođe u velikom broju učestovali u trci.

Prošlogodišnji rekord oboren je u ženskoj konkurenciji, dok je u muškoj Laban Čeriot rezultatom 01:06:58 prvi prošao kroz cilj, ostavivši iza sebe prošlogodišnjeg pobednika i rekordera Rumskog polumaratona Stenlija Kipruta.

Po običaju, i ove godine polumaraton je doveo u Rumu legende atletike.

Olivera Jevtić, iako ovog puta nije trčala, savetima je i te kako pomogla kako Stenliju Kiprutu, tako i Slađani Stamenković, da ostvare dobar rezultat.

Da sve protekne kako treba i ove godine pobrinuo se Savez sportova Opštine Ruma.

Zahvaljujući polumaratonu, Ruma je poslednjih godina i tek kako prepoznatljiva i posećena, te lokalna samouprava svesrdno podržava ovu sportsku manifestaciju.

Pored glavne trke održana je i tradicionalna štafetna trka 3 x 7 kilometara, DDOR trka zadovoljstva i možda i najomiljeniji NEON Bambini maraton, u kome su mališani do dve godine starosti puzali stazu simbolično dugu 4,5 metara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari