Vogel spasava Lejkerse 1Lejkersi Foto: Beta-AP/Elise Amendo (Arhiva)

Los Anđeles Lejkersi ostali su ove sezone bez plej-ofa NBA lige, a statistika kaže da su imali samo oko 45 odsto imali procenat uspešnosti (37 pobeda, 45 poraza).

Prva žrtva neuspešne sezone odmah po završetku regularnog dela bio je trener Luk Volton. Klub iz Kalifornije mu je proteklog vikenda pronašao zamenu u bivšem treneru Indijane i Orlanda Frenku Vogelu.

„Jezeraši“ su sa Vogelom potpisali trogodišnji ugovor, a američki mediji tvrde da se u njemu našla i klauzula da se može raskinuti bez velikog obeštećenja ukoliko ni sledeće sezone ne obezbedi ulazak u plej-of.

Vogelov pomoćnik biće nekadašnji čuveni plejmejker Nju Džerzija i Dalasa Džejson Kid. Inače, Vogel je sa Indijana Pejsersima pet puta igrao plej of, a dva puta je stigao do konferencijskog finala.

Klub je napustio sa skorom od 250 pobeda i 181 porazom. Kasnije sa Orlandom od 2016. do 2018. nije imao zapažen rezultat, dok je celu prošlu sezonu bio bez angažmana. Lejkersi su navodno pre Vogela pokušali da angažuju Montija Vilijamsa i Taja Lua, ali su oba stratega odbila ponude, pošto su prema tvrdnji medija bili nezadovoljni budžetom za narednu sezonu.

Američki mediji navode i da je Džejson Kid prvenstveno doveden zbog toga što je u dobrim odnosima sa prvom zvezdom ekipe Lebronom Džejmsom. Ove sezone Džejms je bio često povređen, dok po mišljenju navijača na parketu, kada je igrao, nije pružao svoj maksimum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari