Dok kvartet pojačanja stiže na prve letnje pripreme sa Crvenom zvezdom, kapiten Dejan Milovanović odrađuje već sedme po redu, a vrlo verovatno i poslednje. Vezista crveno-belih dobio je zeleno svetlo od rukovodstva kluba, tako da će kapitenska traka brzo promeniti vlasnika.

Danas protiv Nacionala

Trener šampiona Boško Đurovski danas će svoje izabranike testirati protiv rumunskog Nacionala.

Dok kvartet pojačanja stiže na prve letnje pripreme sa Crvenom zvezdom, kapiten Dejan Milovanović odrađuje već sedme po redu, a vrlo verovatno i poslednje. Vezista crveno-belih dobio je zeleno svetlo od rukovodstva kluba, tako da će kapitenska traka brzo promeniti vlasnika.

Danas protiv Nacionala

Trener šampiona Boško Đurovski danas će svoje izabranike testirati protiv rumunskog Nacionala. Utakmica će se odigrati u varoši nadomak Graca. Zvezdin strateg će ponovo probati kombinovani tim, dok bi preostale tri kontrolne utakmice trebalo konačno da iznese jedanaestorica koja će manje-više činiti prvi tim u novoj sezoni.

– Sve je na klubu. Bilo je ponuda, ali još nijedna koja bi odgovarala i Zvezdi i meni. Napoli je bio najkonkretniji, međutim, oko nekih detalja nismo uspeli da se saglasimo. Čekam predsednika Stojkovića da dođe u Austriju i da vidim šta se dešava sa mojim „slučajem“. Dugo sam u Crvenoj zvezdi, osvojio sam tri duple krune i zaista mislim da je vreme da odem – priča Milovanović.
Iako se još uvek ne zna tačno vreme njegovog izvesnog odlaska, kapiten crveno-belih je ipak i te kako prisutan u taktičkim zamislima trenera Đurovskog. Milovanović je, naime, uprkos svom nerešenom statusu trenutno jedan od retkih igrača sredine terena kojem je zagarantovano mesto startera.
– Čini mi se da otkada sam u Zvezdi konkurencija u veznom redu nikada nije bila ovako oštra. Svaki trening je bitan, svaka kotrolna utakmica se računa. Konkurencija je jaka, ali i zdrava, jer iz svakog od nas izvlači maksimum. Što se mene tiče, neće biti tragedija ni ako ne odem ovog leta, odnosno prolongiram odlazak za zimu. U svakom slučaju, ni zbog kapitenske trke, niti eventualnog odlaska ne smem da se opuštam na treninzima – objašnjava Milovanović.
Prvi put u istoriji kluba, polovinu prvog tima Crvene zvezde činiće stranci. Igrač sa najdužim stažom među crveno-belima projekat „internacionalna Zvezda“ smatra pravim potezom rukovodstva.
– U svim evropskim klubovima stranci čine okosnicu ekipe, taj trend mora kad-tad i nas da zahvati. Siguran sam da su svi ti igrači prava pojačanja i da će biti velika pomoć u kvalifikacionim mečevma za Ligu šampiona – ističe Milovanović.
Zvezdin kapiten uveren je da će crveno-beli put do odlučujućeg kola kvalifikacija za grupnu fazu Lige šampiona tražiti preko Levadije, a ne Pobede.
– Levadija je mnogo bolja ekipa i uveren sam da ćemo igrati sa njima. U svakom slučaju to će za nas biti pretkolo za glavni posao. Nadam se da ćemo ovoga puta imati sreće na žrebu i da ćemo konačno dobiti ekipu sa kojom možemo da se nosimo – zaključuje Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari