Više od mesec dana rada, 39 treninga, sedam kontrolnih utakmica, na kojima je ostvaren skor od četiri pobede i tri remija, uz gol razliku 13:9… Ovi podaci su siže priprema Crvene zvezde u Sloveniji i Austrji, koji daju površan uvid u rad, ali ne otkrivaju i suštinu urađenog. U ovom drugom delu rada pogotovo, u banji Tatzmansdorf kroz četiri test meča više nego evidentna je bila neuigranost crveno-belih, što u suštini i ne treba da čudi s obzirom na to da su inostrana pojačanja stigla pred sam kraj druge faze priprema.

Više od mesec dana rada, 39 treninga, sedam kontrolnih utakmica, na kojima je ostvaren skor od četiri pobede i tri remija, uz gol razliku 13:9… Ovi podaci su siže priprema Crvene zvezde u Sloveniji i Austrji, koji daju površan uvid u rad, ali ne otkrivaju i suštinu urađenog. U ovom drugom delu rada pogotovo, u banji Tatzmansdorf kroz četiri test meča više nego evidentna je bila neuigranost crveno-belih, što u suštini i ne treba da čudi s obzirom na to da su inostrana pojačanja stigla pred sam kraj druge faze priprema. To što se njegova ekipa vratila u Beograd bez prave igre i to samo sedam dana pred prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ipak ne brine mnogo šefa stručnog štaba Boška Đurovskog.

Pre Levadije provera protiv Hajduka

Posle triagonala u Bergamu, gde će igrati sa Portom i Atalantom, Crvena zvezda će uvertiru pred takmičarsku sezonu imati sa Hajdukom iz Liona u nedelju. Ova utakmica će međutim biti zatvorenog tipa.

– U Bergamu ćemo prvo poluvreme protiv Portoa odigrati sa ekipom, koja bi uz jednu-dve izmene trebalo da bude ta koja će činiti glavnu okosnicu Zvezde u novoj sezoni. Moram priznati da jedva čekam da se vratim u Beograd i da na delu vidim Molinu i Bronovickog. Adžić je radio sa Kolumbijcem i preneo mi je da se radi o odličnom igraču. Sada želim i ja da se uverim u njegove kvalitete – kazao je Boško Đurovski.

– Kao trener nikada ne mogu da budem zadovoljan kako igramo. Stvaranje igre je najteži deo posla, to je konstanta. Igra mora stalno da se unapređuje. Za nas pripreme nisu završene, imamo još sedam dana rada u Beogradu, a i kvalifikacioni mečevi drugog kola su jedna vrsta uigravanja. Očekujem da sredinom avgusta sve dođe na svoje mesto. Za sada sam naročito zadovoljan defanzivnim pristupom ekipe tokom priprema – napominje strateg crveno-belih Boško Đurovski.

Stiže još jedan napadač

Crvena zvezda će u narednih mesec dana sigurno angažovati jednog proverenog napadača. Odluku o tome ko će se pridružiti Argentincu Ernanu Barkosu i mladom Filipu Đorđeviću u napadu doneće najuže klupsko rukovodstvo.

– Razgovarao sam sa predsednikom Stojkovićem i nije isključeno da dovedemo još jednog napadača. Izabraćemo najbolje rešenje, budite sigurni. Mladi Đorđević se nametnuo i ima moje poverenje, dok o Barkosu posle dva poluvremena ne mogu da sudim – kaže šef struke crveno-belih Boško Đurovski.

U medijima se prethodnih dana puno špekulisalo o dolasku Danijela Ljuboje na Marakanu.

– On je sjajan igrač, bez svake diskusije. Ali pitanje je da li možemo da ga dovedemo – dodaje Đurovski.

Poznat je sistem pod kojim će Zvezda igrati u novoj sezoni – 4-3-3, ali ne i igrači koji će činiti ovu formaciju. Izvesno je međutim da će većina tih startnih jedanaest biti stranci.
– Dosta toga se promenilo. Strana pojačanja su stigla poprilično kasno i previše je rano govoriti o startnih jedanaest. Ne mora da znači da će stranci odmah biti u prvom planu. Tek treba da vidim Molinu i Bronovickog, od Barkosa sam više očekivao, dok je Salas imao taj mali peh sa mišićem, pa ga konkretno nismo ni videli. Lukaš koji je došao ranije je više nego ispunio očekivanja, zadovoljan sam i onim što je prikazao Palasios, vidi se da ima potencijala. Ove nedelje ćemo doneti konačnu odluku o njegovom daljem statusu, tim pre što Basta nije psihički spreman da odgovori zahtevima bekovske pozicjie – kaže Đurovski.
S obzirom na to šta sve treba uraditi u kratkom periodu, jasno je da vreme trenutno „ne navija“ za Zvezdu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari