Za odbijanje Zvezdinog napada 1Foto: STARSPORT

Dan posle Crvene zvezde, svog večitog rivala u borbama za trofeje u Srbiji i svim ostalim (ne)sportskim bitkama, zaostalu utakmicu 5. kola Superlige igraće i Partizan, pošto je i on u avgustu, zbog obaveza u Evropi, pošteđen prvenstvenog duela sa Metalcem.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević davno se izvinio klubu iz Gornjeg Milanovca zbog takvog zahteva, smatrajući da je odlaganje meča u Humskoj bili nepotrebno, a sada je došao trenutak da se fudbaleri dva tima borvu za bodove (17.00).

Ne zna se kome je važnije da slavi posle ovih 90 minuta na Topčiderskom brdu.

Da li domaćinu, jer su mu potrebni za održanje distance sa najbližim pratiocem iz komšiluka, ili gostima, posle tri vezana poraza u SLS i spuštanja na razočaravajuće 14. mesto na tabeli.

Takva razlika u formi, kao i u budžetima i kvalitetu sastava, pa i statistika međusobnih susreta, slute 11. trijumf Partizana u 14. meču protiv Metalca.

S obaveznom dozom opreza u rezonima i stavu favorita, jer je isti „mali“ protivnik jednom potpuno ukočio „parni valjak“, a dva puta ga primorao na remi. Plus, već „prežaljena“, ekipa nema rezultatski pritisak i kao takva može da „opusti nogu“ u odmeravanju snaga sa učesnikom Lige konferencije, sa gol razlikom 39:4 u 13 prethodnih kola.

– Očekujem zahtevan meč. Rival je mlada i brza ekipa, ali kao takva i nama otvara određeni prostor. Nije lako pobeđivati u kontinuitetu, a prirodno je da protiv Partizana i Crvene zvezde svi iz petnih žila… Znamo kako je Metalac pre igrao protiv nas, izlazi visoko i napada. Ne odustaju od njihovog stila. Primetio sam da Cvetković i Stuparević nisu igrali protiv Spartaka, ne znam da li je to deo taktike, ali tako je bilo i pred crveno-bele. Sigurno rival gleda da sa što jačim sastavom izađe na megdan. Borbeni su, igraće otvoreno, ali pred nama je da ostvarimo dobar rezultat. Nije lako, u Partizanu se uvek očekuju pobede… – komentariše trener Stanojević, srećan što se meč igra u Humskoj, jer „ne mora da se putuje“ i trči po „neadekvatno pripremljenim terenima.“

Lazetić: Svašta može da se desi

– Nismo u sjajnom trenutku, ali znamo da u fudbalu svašta može da se desi. Pokušaćemo da odigramo najbolju utakmicu dosad, jer je to uslov da uopšte budemo konkurentni u duelu sa ovakvim Partizanom. Pred velike mečeve na lepim stadionima, pogotovo meni omiljenom, uvek kažem igračima da uživaju i dokažu se – kaže trener Metalca, inače eks igrač crno-belih, Žarko Lazetić, s jednim nerešenim rezultatom protiv bivšeg kluba.