Zagorac MVP u Evrokupu 1Foto: STARSPORT

Ako se računaju i pripremne utakmice, košarkaši Partizana nalaze se u seriji od 11 pobeda, bez ijednog poraza. Poslednji meč, ujedno i prvi zvanični ove sezone u Beogradskoj areni, bio je i najteži za izabranike Andree Trinkijerija.

Crno-beli su konstantno gubili u prvom poluvremenu i najviše zahvaljujući Novici Veličkoviću i pogotovo Radetu Zagorcu uspeli su da pobede Tofaš u drugom kolu Evrokupa (93:80). Na osnovu briljantne partije u napadu Zagorac je sasvim zasluženo proglašen za MVP drugog kola Evrokupa.

Košarkaš Partizana upisao je 26 poena (šut za dva poena 4/5, šut za tri poena 4/7, slobodna bacanja 6/6), imao pet skokova, uz po dve asistencije i dve ukradene lopte za ukupan indeks korisnosti 35. On je bio najefikasniji košarkaš u celom kolu, a imao je i najviši indeks, ispred DŽastina Kobsa iz Budućnosti (32).

Drugu rundu Evrokupa obeležili su i Eron Kraft iz Trenta sa devet asistencija u pobedi nad ekipom Budućnosti, odnosno Alan Vilijams iz Lokomotive, koji je imao najviše skokova – 13. Partizan u grupi B vodi sa maksimalnim skorom 2-0 i u narednom kolu, 15. oktobra gostuje Ritasu u Viljnusu, koji je do sada ostvario polovičan učinak (1-1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari