Zagrevanje do Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/ NIC BOTHMA

Rodžer Federer se posle nešto više od godinu dana pauze vraća na teren, igraće na turniru u Dohi, slobodan je u prvom kolu, a u drugom će igrati sa Britancem Danijelom Evansom, koji je savladao Žeremija Šardija sa 2-1 u setovima.

Mnogi su uvereni da će Rodžeru Vimbldon i Olimpijske igre ovog leta biti „poslednji juriš“ i da će se posle toga povući, ali on tvrdi da od toga nema ništa.

„I dalje postoji nešto u meni zbog čega do sada nisam ni razmišljao o povlačenju. Bilo bi drugačije kada bi me koleno mučilo iz meseca u mesec, ali sada nije vreme da mislim o tome. Osećam da priča za mene još nije gotova, ne znam kako to da objasnim. Volim da igram tenis, volim da budem na terenu“, rekao je Federer.

On je dodao da voli da se takmiči sa najboljima i da je to njegovo pogonsko gorivo zbog kojeg mu se ne žuri u penziju.

„Još radim na povratku u formu, ali jedan od glavnih razloga zbog kojeg mi se i dalje igra je želja da ponovo dostignem nekadašnje visine i da se borim protiv najboljih, da osvajam turnire. Nadam se i da ću uskoro moći ponovo da igram pred punim tribinama. Možda sam malo i sebe iznenadio na treninzima prethodnih nedelja, iznenadio sam se kako mi je dobro sve išlo. Ali, kao što znamo, mečevi su druga priča. Nadam se da ću do Vimbldona biti sto odsto spreman i za mene tek tada počinje sezona. Sve ovo što dolazi pre toga je priprema, da vidimo kako će mi ići“, izjavio je Federer u Dohi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari