Zdravstvene vlasti zabranile Salernitani da putuje na meč protiv Udinezea 1Stadion "Friuli" u Udinama pre meča. Foto: EPA-EFE

Meč 19. kola italijanske Serije A između Udinezea i Salernitane, koji je trebalo da se igra u utorak, nije odigran jer gosti nisu doputovali u Udine.

Uprava Salernitane, u čijem timu je nekoliko igrača bilo pozitivno na testu na kovid-19, saopštila je da su lokalne zdravstvene vlasti pokrajine Kampanja zabranile ekipi da putuje van područja u kojem se grad Salerno nalazi.

Čelnici Udinezea su objavili da su fudbaleri domaćeg tima, sudije i delegat izašli na teren, ali da se gosti iz Salerna nisu pojavili.

Lokalni zdravstveni organi pokrajine Kampanja zabranile su ekipi Salernitane da u Udine otputuju redovnom avio-linijom u ponedeljak, nakon što je jedan od igrača bio pozitivan na testu.

Direktor Udinezea Pjerpaolo Marino bio je nezadovoljan zbog postupka kluba iz Salerna i rekao je da je njegova ekipa u 15. kolu igrala protiv Lacija uprkos tome što im je nedostajalo sedam igrača i trener.

„Zvaničnici Lige opravdano nisu odložili meč, tako da smo se držali pravila i morali smo da igramo“, rekao je Marino.

„Liga ima dužnost da zaštiti regularnost sezone, a to znači da ne možemo da odložimo meč zbog jednog ili dva igrača koji su pozitivni. Otišli smo u Rim bez sedam igrača i trenera i na kraju osvojili bod“, rekao je Marino.

Ova situacija podseća na prošlogodišnji duel Juventusa i Napolija, kada se gosti nisu pojavili u Torinu, jer je tim iz Napulja stavljen u izolaciju.

Juventusu je prvobitno dodeljena pobeda službenim rezultatom (3:0), a Napoliju je oduzet bod. Ipak, nakon žalbe Napolitanaca meč je ponovljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari