Želim zlato dogodine u Tokiju 1Foto: Beta / Kirsty Wigglesworth

Mada je u tenisu postigao sve što se može, više puta ponavljajući neke od uspeha, Novaku Đokoviću lično jako „nedostaje“ titula sa najvećeg sportskog planetarnog takmičenja, pa su ga izveštači sa tekućeg turnira u Tokiju još jednom izazvali da priča o Olimpijskim igrama sledećeg leta.

– Zlato je bez sumnje jedna od mojih najvećih želja za sledeću sezonu i ostatak karijere – rekao je osvajač bronze 2008. godine u Pekingu i četvrtog mesta četiri leta kasnije u Londonu, čiji je najlošiji nastup bio 2016. u Rio de Žaneiru, kada je mimo svih prognoza i njegovih očekivanja ispao već u prvom kolu.

Koliko mu je stalo da ispuni svoj i nacionalni teniski san pokazuje i to što se prvi put prijavio za tekuće ATP takmičenje u prestonici Japana, gde danas rano ujutro po srednjeevropskom vremenu igra četvrtfinale protiv Francuza Luke Puja.

– Nadam se da ću uspeti da napravim korak napred u Tokiju. Još se osećam mladim telom i duhom. Motivisan sam da i dalje pravim sjajne rezultate na terenu – objasnio je prvi reket sveta, kojem je bilo potrebno da „oseti“ mikroklimu i vidi uslove rada i boravka u gradu domaćinu narednih OI.

Izbori se za važne ATP bodove, takođe, obzirom da su neki njegovi rezultatski podbačaji posle epskog finala Vimbldona sa Rodžerom Federerom i novi uspon osvajača poslednjeg US opena Rafaela Nadala smanjili razliku između srpskog i španskog asa na kritičnu cifru. A, Novak brani dosta bodova do kraja sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari