Zverev se može ukrotiti 1Foto: EPA-EFE/ MARISCAL

Novak Đoković je kao 20. nosilac u prvoj rundi Rolan Garosa savladao Rožerija Dutru Silvu 3:0, ali i pokazao mnogo slabosti. Posle meča naglasio je da je odigrao taman dovoljno za pobedu.

„Imao sam dosta dobrih trenutaka na meču, ali i loših. Igrao sam protiv igrača koji je specijalista za šljaku i koji uvek igra sa mnogo energije. On je veliki borac, tako da nije bilo lako. Ostvario sam pobedu u tri seta, posle dva sata igre. Bilo je to dobar test“, rekao je Đoković.

On će se u drugoj rundi danas sastati sa Špancem Haumeom Munarom, koji je eliminisao zemljaka Davida Ferera posle maratona – 6:3, 6:3, 6:7, 6:7, 5:7. Munar je trenutno 155. igrač sveta, poreklom je sa Majorke, baza mu je Barselona, a 2014. je bio vicešampion Rolan Garosa u juniorskoj konkurenciji. Kao senior je na grend slem turnirima debitovao ove godine, kada je na Australijan openu prošao tri runde kvalifikacija, pa u prvom kolu ispao od Gaela Monfisa (0:3).

Đoković je uoči tog meča rekao da su mu važnije neke druge stvari u odnosu na ono ko mu je protivnik.

„Počinjem da igram bolje. U poslednjih nekoliko nedelja ne razmišljam više o laktu i igranju pod bolovima, što je za mene sad najvažnija stvar“.

Posle sigurne pobede protiv Jiržija Veselog, Dušana Lajovića očekuje pravi izazov protiv Nemca ruskog porekla Aleksandra Zvereva, koji je pre dolaska u Pariz igrao finale mastersa u Rimu i osvojio turnir iste kategorije u Madridu. Zverev je u prvom kolu savladao Litvanca Berankisa uz samo četiri izgubljena gema.

Lajović je najbolji rezultat na Rolan Garosu zabeležio 2014. godine, kada ga je u osmini finala zaustavio Nadal. Nakon toga ima dva ispadanja u drugom kolu i prošle godine već u prvom. Ovog proleća igra daleko kvalitetnije i sa mnogo više samopouzdanja, a protiv Zvereva (treći na ATP listi, drugi nosilac zbog izostanka Rodžera Federera) će morati da iz sebe izvuče maksimum.

„On je u odličnoj formi na šljaci. Jedan je od igrača u vrhu i jedan od favorita, bez obzira što je u prošlosti loše prolazio na grend slemovima, ali to će se kad-tad promeniti. Ja ću pokušati da zadržim ovaj nivo igre… Ulazim u meč sa samopouzdanjem da mogu da mu pariram. Radujem se tom duelu pogotovo što sam u životnoj formi na šljaci“, rekao je Lajović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari