Zvezda i PSŽ tužili "L' Ekip" 1Foto: FoNet/ FK Crvena zvezda

Advokatska kancelarija „Dipon-Moreti i Ve“ koju je angažovala Crvena zvezda podnela je tužbu protiv francuskog lista „L Ekip“ zbog tvrdnji da je meč Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom bio namešten.

Tužbu protiv „L Ekipa“ podneo je i PSŽ tvrdeći da je taj list povredio ugled i čast tvrdnjama u vezi sa nameštanjem meča protiv crveno-belih. Francuski klub navodi da se vlasnik Naser Al Kelaifi „nije sastao sa funkcionerom Zvezde“ kao što „L Ekip“ tvrdi u svom tekstu, kao i da „ni sa kim nije dogovaran ishod utakmice“.

– Fudbalski klub Crvena zvezda šokiran je neverovatnim optužbama o navodnom nameštanju meča sa Pari sen Žermenom 3. oktobra ove godine. Nema apsolutno nikakvih dokaza koji podržavaju ove optužbe, proistekle iz anonimne i zlonamerne dojave – navodi se u saopštenju iz advokatske kancelarije koja zastupa Zvezdu.

Iz „Dipon-Moreti i Ve“ saopštavaju i da će crveno-beli sarađivati sa istražnim organima kako bi se otkrila puna istina o ovom slučaju.

– Crvena zvezda je i ovim putem izrazila spremnost da potpuno sarađuje u istražnom procesu jer veruje da će i na taj način Braniti svoju čast, čast svoje uprave, igrača i navijača i ponovo potvrditi posvećenost fudbalskim vrednostima i integritetu sportskih takmičenja – zaključuje se u saopštenju advokatske kancelarije iz Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari