Zvezda na MZT, Partizan na Mornar 1Foto: Starsport

Jedni su prodisali, drugi dišu punim plućima! Večitim rivalima zajednički je osećaj velikog zadovoljstva nakon trijumfa nad Bešiktašem, odnosno Makabijem u evropskim takmičenjima.

Iz perspektive pobednika najveći srpski klubovi iščekuju iskušenja u 14. kolu ABA lige. Crvena zvezda u subotu gostuje nepredvidivom MZT, dok dan kasnije Partizan dočekuje Mornar. FMP je još u petak odigrao susret protiv Zadra u Železniku, dok je Mega, takođe u nedelju, gost Olimpiji.

Očajni rezultati u dosadašnjem delu sezone preobrazili su najbogatiji makedonski tim u „tempiranu bombu“ koja će u jednom trenutku sasvim sigurno eksplodirati u dvorištu jednog od favorita regionalnog takmičenja. Svesni toga crveno-beli će učiniti sve da u Skoplju ostanu na perfektnom kursu (13/13). Zvezda želi da odbrambenu formaciju sa meča protiv Makabija postavi na isti način u Sportskom centru „Jane Sandanski“ kako bi zadržala prosek od 15 poena po meču postignutih iz kontranapada.

– Svi znaju kakav nam je raspored u decembru. Izazova je puno i svaki novi za nas ne predstavlja neku posebnu pripremu sa psihološkog aspekta. Ciljevi su jasni, a oni podrazumevaju pobede, pogotovo na utakmicama u regionalnoj ligi. Gostovanja su nam posebno bitna, zato usredsređeni idemo na megdan MZT – poručio je Jović.

Petostruki uzastopni šampion Makedonije imao je velike ambicije u tekućoj sezoni, zbog čega je promenio čak trinaestoricu novajlija, uključujući i trenera. Hrvat Ante Nazor uspešno je vodio Zadar proteklih sezona u potpunoj besparici. Važi za jednog od perspektivnijih trenera u regionu i sigurno će pokušati da taktičkim manevrom iznenadi crveno-bele.

Mornar je na poslednjih 10 utakmica u svim takmičenjima poražen u čak osam navrata. Ipak, u Beograd dolaze nakon trijumfa u Baru protiv MZT u poslednjim sekundama (65:64). Džons i Voler čine dobar tandem bekova, ujedno su i najefikasniji u redovima Barana, a značajnu pomoć trebalo bi da imaju od poslednjeg novajlije – prekaljenog Borisa Bakića.

– Nezgodan su tim sa mnogo stranaca, dobrih „strelaca“. Izuzetno teško smo ih dobili u Baru. Ako im date prostora u stanju su da non-stop idu „u meso“. Opreznost je svakako neophodna – mišljenja je kapiten Veličković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari