Zvezda odustala od Mijailovića 1Foto: Starsport

Nema ništa od povratka Srđana Mijailovića u Crvenu zvezdu.

Iako su Krila Sovjetov pristala da puste ovog defanzivnog igrača sredine terena u LJutice Bogdana, crveno-beli to smatrali konačnim rešenjem za poziciju upražnjenu teškom povredom Branka Jovičića, a dvadesetpetogodišnji fudbaler iz Rusije poručio da je spreman za novi mandat na staroj adresi, dogovor o pozajmici se izjalovio.

Dan pošto je naš nekadašnji A reprezentativac dao gol u pobedi nad Šinjikom (3:2), a trener ruskog kluba Tihonov zatražio od svoje uprave da povuče reč o već utanačenoj primopredaji.

– Nećemo nikoga dovoditi. Kratak je period da bi se novi igrač adaptirao na sistem i taktičke zahteve trenera Milojevića – potvrdio je iznenadnu promenu plana generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.
U „prevodu“, jedan od dva naša predstavnika u plej-ofu za Ligu Evrope u dvoboj sa Krasnodarom iz Rusije, 17. i 24. avgusta, ulazi bez željenog pojačanja u veznom redu, jer je prinuđen da se snađe prekomandom nekog iz raspoloživog igračkog kadra. S obzirom da je dovođenje, po istom principu, Aleksandra Ignjovskog iz Frajburga ili Saše Zdjelara iz Olimpijakosa u startu bilo nemoguća misija, zbog čega se od tih pregovora odustalo pre nego što su poslati signali nemačkom i grčkom klubu.
U opticaju su dva Jovičićeva „dublera“. Jedan je Damijen Le Talek, koji je pre dolaska trenera Vladana Milojevića i selidbe na mesto štopera upravo bio taj koji je bio prva brana rivalskim ofanzivcima, kao jedan od redovnijih startera kod prethodnih šefova, a drugi je mlađani Uroš Račić. S tim što je Francuz daleko realniji izbor, pa ga u toj ulozi možda vidimo u domaćim mečevima pre sledećeg četvrtka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari