Zvezda posle penala u četvrtfinalu Kupa Srbije 1Foto: (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO)

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se danas u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su na svom terenu posle penala pobedili niški Radnički sa 3:2.

Posle 90 minuta igre u kojima je Zvezda dominirala, a Radnički se uspešno branio, nije bilo golova, pa je poslednji učesnik četvrtfinala Kupa Srbije rešen posle šest serija penala.

Junak crveno-belih bio je golman Milan Borjan koji je odbranio četiri jedanaesterca – Nikoli Vujadinoviću, Bojanu Mlađoviću, Viktoru Živojinoviću i Stefanu Mitroviću.

Sigurni sa bele tačke za Zvezdu su bili Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Gelor Kanga, koji je bio precizan u poslednjoj seriji i tako se iskupio za promašen penal u regularnom delu igre. Milan Rodić i Milan Pavkov su pogodili okvir gola, dok je šut Radovana Pankova zaustavio na današnjoj utakmici sjajan Filip Dujmović.

Za Radnički su pogodili Lazar Arsić i Nikola Štulić.

Nakon što je izjednačio na 2:2, doskorašnji napadač Partizana je „utišavao“ publiku na stadionu „Rajko Mitić“ što je izazvalo prvo reakciju Borjana, a potom i drugih fudbalera Zvezde koji su potrčali ka njemu. Usledila je velika gužva na terenu nakon koje je Štulić zaradio crveni karton.

Zvezda je bila mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, stvarala je šanse i pretila, ali je centralna figura na terenu bio golman Radničkog Filip Dujmović.

On je dobro intervenisao u nekoliko navrata, posle pokušaja Slavoljuba Srnića, Aleksandra Dragovića i Ohija, a najbolju odbranu upisao je u 32. minutu kada je zaustavio udarac Kange sa penala.

Prethodno je Mlađović u kaznenom prostoru oborio El Fardu Bena.

Golman Radničkog je prvi put pogrešio u finišu prvog poluvremena posle kornera, ali crveno-beli nisu uspeli da iskoriste prazan gol i veliku gužvu u šesnaestercu.

Ništa se nije promenilo ni u drugom poluvremenu, igralo se uglavnom pred golom Radničkog, ali su se igrači niškog tima dobro branili predvođeni Dujmovićem koji je uz pomoć stative zaustavio i dobar udarac Aleksandra Kataija iz slobodnog udarca.

Četvrtfinalne utakmice na programu su 6. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari