Zvezda slavila protiv TSC-a u Bačkoj Topoli 1Foto: BETAPHOTO/Nebojsa Parausic

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Bačkoj Topoli ekipu TSC-a sa 2:1, u utakmici 25. kola Super lige Srbije.

Dvostruki strelac za crveno-bele bio je Aleksandar Pešić, u 20. i 46. minutu, dok je jedini gol za TSC postigao Petar Ratkov u 70. minutu.

Crveno-beli su upisali 22. pobedu od početka šampionata i prvi su na tabeli sa 69 bodova, dok je TSC četvrti sa 49 osvojenih bodova.

Zvezda je povela u 20. minutu golom Pešića. Dobio je loptu od Osmana Bukarija, potom je prevario Aranđela Stojkovića i spoljnim delom stopala savladao Veljka Ilića za 1:0.

To je ujedno bila i jedina prava šansa za Zvezdu u prvom poluvremenu. Posle tog gola, TSC je bio mnogo bolji rival na terenu, imao je nekoliko sjajnih prilika, ali nije uspeo da izjednači.

Najbolju šansu propustio je Ivan Milosavljević koji nije pogodio prazan gol, pokušavali su i Luka Ilić i Ifet Đakovac, da bi u finišu prvog poluvremena siguran gol TSC-a, a posle istrčavanja Milana Borjana, sprečio štoper crveno-belih Stefan Leković.

Zvezda je odmah na početku drugog poluvremena, u 46. minutu, duplirala prednost. Kings Kangva je proigrao Pešića, a on je preciznim udarcem sa 16 metara pogodio za 2:0.

Konačan rezultat postavio je u 70. minutu Ratkov. Njega je lepo proigrao Luka Ilić, a on je pogodio pod prečku za 2:1.

Meč u Bačkoj Topoli je posle nekoliko minuta od početka bio prekinut na 40 minuta zbog problema sa osvetljenjem na stadionu.

Fudbaleri Zvezde će u narednom kolu Super lige Srbije dočekati Novi Pazar, dok će TSC gostovati Kolubari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari