Zvezda: Žele da nas isključe iz ABA lige 1Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS (arhiva)

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je sastanak na kojem je izglasano da Dragan Bokan predvodi ABA ligu bio „privatan sastanak“ i još jedan pokušaj da prvi čovek Budućnosti preuzme regionalno takmičenje.

„Crvena zvezda zato javno pita, zašto Dragan Bokan javno ne kaže šta mu je namera – a to je (nakon dobijanja ovlašćenja sazivanje Skupštine ABA lige) pokušaj isključenja Crvene zvezde iz tog takmičenja – što bi neminovno i momentalno dovelo do gašenja ABA lige. Kome je to u interesu“, upitali su crveno-beli.

Kako se dodaje, dopis u kojem je potvrdjena odluka da Bokan rukovodi takmičenjem, u Zvezdi vide kao „providan i potpuno nezakonit pokušaj preuzimanja ABA lige od strane jednog lica“.

„Jedini put ka opstanku ABA lige je povratak u zakonske okvire, a to je hitno sazivanje Skupštine na kojoj bi prisustvovali svi klubovi i sprovodjenje svih odluka koje su jednoglasno izglasane na tri legalno sazvane i održane Skupštine – imenovanje predsedništva, direktora, sportskog direktora, disciplinskog sudije i prenos udela sa KK Metalac, KK MZT i KK Cedevita na KK FMP, KK Mornar i KK Primorska, kao i upisivanje novog kluba KK Cedevita Olimpija“, navodi se u saopštenju.

Zvezda je navela i da se medju potpisnicima dopisa Dragana Bokana nalaze Mornar, Primorska i Cedevita Olimpija koji „zbog opstrukcija tokom leta od strane Partizana“ i „ignorisanja legalno i jednoglasno donetih odluka“, nisu upisani u registar u Hrvatskoj i kao takvi nisu članovi Skupštine ABA lige.

„Zato još jednom pozivamo sve klubove članove ABA lige, da se vratimo zakonu i pravu, čime potpisivanje i davanje nekakvog prividnog legaliteta odlukama Dragana Bokana postaju saučesnici u nelegalnim radnjama i daljem bezakonju i konfuziji koja je zavladalo ABA ligom, i koje nas sve zajedno ne vodi nigde“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari