Zvezdan Mitrović preuzeo Galatasaraj 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Čelnici Košarkaškog kluba Galatasaraj, nezadovoljni ostvarenim u sezoni koja se bliži kraju odlučili su da se zahvale na saradnji treneru Andreasu Pistolisu, a novi strateg kluba iz Istanbula je Zvezdan Mitrović.

Bivši selektor Crne Gore, koji je sa reprezentacijom stigao do Mundobasketa, imao je mnogo uspeha tokom karijere. Radio je u Pikadiliju, Budućnosti, Mogrenu, Himiku, Krivbasu, Budiveljniku, Azovmašu, Monaku, Asvelu, pa ponovo u Monaku, odakle se posle male pauze seli u Istanbul.

Mitrović je pored plasmana na Mundobasket, osvojio trofej u Evrokupu sa ekipom Monaka i plasman u Evroligu, bio je najbolji trener Evrokupa. Osvojio je titulu sa Asvelom, tri trofeja u Kupu sa Monakom, osvojio je titulu i trofej u Kupu Ukrajine, gde je takođe proglašen za najboljeg trenera.

Galatasaraj ove sezone nije bio na željenom nivou. Mitrović će u preostala dva kola pokupati da zadrma ekipu i stegne do plej-ofa, ali… Galatasar je zaustavljen u TOP 16 fazi FIBA Lige šampiona, a Mitrović će imati odrešene ruke da formira ekipu za sezonu koja sledi u kojoj će Galatasaraj nastojati da se vrati na staze uspeha.

Podsećanja radi, Mitrovića su u Galatasaraju dočekali reprezentativac Srbije Dušan Ristić, bivši igrač Mornara Deron Fets Rasel, bivši igrač Zvezde Dilan Enis, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari