Zvezdin trenutak istine 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda nema pravo na grešku večeras u Trnavi ukoliko misli da protiv Spartaka nadoknadi „zaostatak“ iz beogradskog meča (1:1) i obezbedi plasman u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

U suprotnom bi i manje prestižno evropsko takmičenje moglo da bude dovedeno pod znak pitanja pošto bi Olimpija ili Helsinki gostovali na praznom stadionu „Rajko Mitić“.

Trener Vladan Milojević je na meču protiv subotičkog Spartaka u Superligi odmarao u nedelju ceo prvi tim. Na put u Slovačku nije poveo povređenog Nemanju Milića, mladog napadača Dejana Joveljića i sada već po običaju ove sezone kapitena Nenada Milijaša. Iako u beogradskom meču protiv Spartaka iz Trnave nije bio ni na klupi, među putnicima se sada našao i Milan Pavkov, napadač koji je subotičkom Spartaku dao dva gola. Pavkov verovatno večeras neće biti starter, ali bi u slučaju potrebe mogao da bude Milojevićev džoker u finišu utakmice.

– Mnogo je važno da u svakom trenutku budemo sigurni u sebe, posebno na evropskom meču. Naravno da je i meni kao špicu mnogo važno što sam postigao golove protiv Spartaka u nedelju. Jako sam zadovoljan i pun samopouzdanja pred revanš u Trnavi – rekao je Pavkov.

Nema sumnje da će se Spartak i na večerašnjem meču braniti od prvog minuta, pa se upravo od napadača Zvezde, a u prvom redu od Nikole Stojiljkovića, očekuje da preuzmu odgovornost ispred protivničkog gola.

– Očekuje nas najbitnija utakmica u ovoj sezoni, meč koji nam određuje da li ćemo igrati u Evropi. Svima će nam mnogo značiti da pobedimo. Nadam se da ćemo imati i malo sreće, a što se tiče kvaliteta, mislim da je na našoj strani. To smo pokazali i u prvoj utakmici, a nadam se da ćemo uspeti da na vreme otvorimo protivnika. Većina igrača u nedelju nije igrala, pa pretpostavljam da smo spremni. Očekujem istu utakmicu kao u Beogradu. Od početka će biti tvrdo. Ako damo jedan gol u prvom poluvremenu, mnogo toga će se promeniti i utakmica će se otvoriti – naglasio je Stojiljković.

Defanzivac crveno-belih Miloš Degenek takođe tvrdi da je ekipa spremna za izazov koji je očekuje u Trnavi.

– Spremni smo fizički i psihički, znamo šta treba da uradimo. Idemo na pobedu i očekujemo da se plasiramo u četvrto kolo. Očekujemo sličnu igru sa njihove strane. Mi ćemo da se organizujemo i da damo sve od sebe – zaključio je Degenek.

Prvi meč u Beogradu pokazao je da Crvena zvezda ima pojedinačno kvalitetnije igrača od Spartaka. Međutim, pokazalo se i da to ništa ne vredi ukoliko se igra protiv disciplinovane ekipe koja u svakom trenutku meča zna šta želi. Igračima Spartaka sigurno će glavni zadatak na terenu biti kako da (od)brane beogradskih 1:1, zbog čega će fudbaleri Zvezde morati da pored želje pokažu disciplinovaniju i mnogo strpljiviju igru nego u prvoj utakmici.

Slovačka policija spremna

Crvena zvezda je dobila pravo na 1.400 ulaznica za večerašnji meč na stadionu „Anton Malatišenko“ (kapacitet: 19.200 mesta), ali slovački mediji navode da se očekuje oko 2.000 navijača iz Srbije. Slovačka policija najavila je da će preduzeti posebne bezbednosne mere za navijače Zvezde pošto su meč okarakterisali kao visokorizičan.

TV prenos samo na Areni

Radio televizija Srbije za sada nema u planu da prenosi meč između Spartaka i Crvene zvezde. Oni koji u Srbiji žele da pogledaju meč iz Trnave moći će da ga vide samo na Arenasport kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari