Đukanović: Da prevaziđemo podele 1Foto: EPA/BORIS PEJOVIĆ

U 2019. moraćemo da uložimo i dodatne napore da prevaziđemo podele koje smo nasledili i koje nas opterećuju, a koje nas onemogućavaju da idemo još brže napred, naveo je Đukanović.

Đukanović je svim građanima uputio najsrdačnije čestitke za Novu 2019. godinu sa željom za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i uspeh na svim poljima. “Iza sebe ostavljamo 2018. godinu koju ćemo pamtiti po dobru“, naveo je Đukanović i dodao da su izborni rezultati ostvareni u 2018. godini bili „ubedljiva potvrda podrške državnoj politici na domaćem i na međunarodnom planu“.

Crna Gora je, prema njegovim rečima, jedna od najdinamičnijih ekonomija, ne samo u regionu nego u Evropi. Realizujemo i privodimo kraju krupne, veoma vredne infrastrukturne projekte. Takođe, realizujemo važne razvojne programe u turizmu, energetici, prerađivačkoj industriji, istakao je Đukanović.

Crna Gora je danas jedna od najatraktivnijih investicionih i turističkih destinacija u Evropi. Posebno, nakon što smo pre godinu i po ostvarili članstvo u NATO i nakon progresa ostvarenog u pregovorima o članstvu sa Evropskom unijom. Takođe, naša zemlja je važan činilac pouzdane regionalne stabilnosti, naveo je predsednik Crne Gore. “Moraćemo uložiti i dodatne napore da ostvarimo potreban nivo ljudske i društvene solidarnosti, kako bi što više ljudi u Crnoj Gori moglo da oseti blagodeti napretka savremenog crnogorskog društva“, istakao je Đukanović.