Đukanović: Tužio sam Vijesti da bi zaštitio svoje dostojanstvo 1Foto: FoNet/AP

On je novinarima rekao da je tužio Vijesti jer su prenele apsolutnu neistinu koju je prethodno demantovao, i nisu tražile njegovo mišljenje o tvrdnjama koje je Knežević izneo u intervjuu za tu novinu.

„Nisam usamljen u podnošenju tužbi. I Vijesti su aktivne u podnošenju tužbi protiv konkurencije na medijskoj sceni. Nikad nisam rekao da sam za gašenje nekog medija, pa ni gašenje Vijesti ne bi rešilo probleme“, poručio je Đukanović.

Đukanović je podneo privatnu tužbu Osnovnom sudu u Podgorici protiv Vijesti i Duška Kneževića tražeći naknadu nematerijalne štete od 100.000 evra.

Đukanović je, kako je i ranije najavio, tužio „Vijesti“, jer je 16. marta u dnevnom listu i na portalu Vijesti objavljen intervju sa Kneževićem pod naslovom „Đukanović, ja i torba s parama“.

U tužbi se, kako su objavile Vijesti, navodi se da je intervju najavljen kao ekskluzivan, da je njegov naslov velikim slovima, te da se iz konteksta može zaključiti da je namera bila senacionalistička i tabloidna, a ne profesionalna, u skladu sa etičkim standardima novinarstva.

„Iz navedenog se nesumnjivo zaključuje da prvotuženi (Knežević) iznosi neistinitu činjeničnu tvrdnju o postojanju navodno kompromitujućeg snimka po tužioca, dok medij čiji je osnivač drugotuženi (Vijesti), bez provere i distanciranja prihvata konkretne navode optuženog kao istinite i svoje“, piše u tužbi.

Đukanovića će u ovom slučaju zastupati njegova sestra Ana Đukanović.

Tužbu za naknadu nematerijalne štete Đukanović je podneo Osnovnom sudu u Podgorici i traži solidarno 100.000 evra od Kneževića i „Vijesti“, odnosno po 50.000 evra.

Upitan za eventualnu kandidaturu za predsednika DPS-a, Đukanović je ocenio da u toj partiji nikad nisu imali nekih nekontrolisanih inicijativa.

„Uvek sednemo, analiziramo i sagledamo izazove. Nije bilo pomena ni razmišljanja o promenama u organizaciji u vrhu partije. I sada, kao i ranije, ne razmišljam o tome da li ću se kandidovati za predsednika partije. Jedino razmišljam da pogledamo šta je to izazov za budućnost“, kazao je Đukanović novinarima u vili Gorica, nakon što je uručio nagrade najuspešnijim privrednicima.

DPS će krajem godine održati kongres na kojem će se birati novo rukovodstvo partije.

Povezani tekstovi