Evropski sud za ljudska prava u Strazburu: Presuda protiv Crne Gore 1Sud za ljudska prava u Strazburu Foto: wikipedia

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu doneo je presude po predstavkama protiv Crne Gore podnetim zato što su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice posle protesta opozicije u oktobru 2015. godine vređali i udarali dvojicu ljudi koji nisu učestvovali u njima, saopštila je danas Vlada Crne Gore.

Evropski sud je utvrdio povredu Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i naložio da se podnosiocima predstavki isplati po 7.500 evra na ime naknade za nematerijalnu štetu.

Kako se navodi, 24. oktobra 2015. godine policija je prekinula protestni skup opozicije, nakon čega je došlo do nereda na ulicama Podgorice i sukoba demonstranata i policije, a podnosioci predstavke su u noći posle skupa zaustavljeni u užem centru grada i naređeno im je da legnu na trotoar, posle čega su ih pripadnici SAJ vređali i udarali.

Podnosioci predstavke nisu učestvovali u protestima niti su pružali otpor policiji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Evropski sud za ljudska prava u Strazburu: Presuda protiv Crne Gore”

  1. Eto, svi nasi gradjani koji su proslog leta bili prebijani i prebijeni, ( postoje video zapisi te torture, a znaju se i akteri ), imaju prilike da tuze i dobiju na sudu u Strazburu spor protiv Srbije. Naravno, to ce potrajati nekoliko godina iz proceduralnih razloga, ali ne treba prastati ni drzavi, ni izvodjacima torture (MUP) ni Vucicu.Uspeh na sudu je zagarantovan! I to je oblik borbe protiv rezima!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.