Strazbur

Ursula fon der Lajen predstavila evroposlanicima svoju viziju EU 5

Ursula fon der Lajen predstavila evroposlanicima svoju viziju EU

Kandidatkinja za predsednicu novog sastava Evropske komisije, Ursula fon der Lajen predstavila je danas u Evropskom parlamentu svoju viziju EU angažovane u borbi protiv klimatskih promena, posvećene zaštiti evropskih vrednosti i demokratije, odlučnoj u borbi za rodnu ravnopravnost.

Sofija Todorović: Srbija kakvu želim štiti svoje građane 7

Sofija Todorović: Srbija kakvu želim štiti svoje građane

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu prihvatio je zahtev za razmatranje predloga za određivanje privremene mere koji je inicirala aktivistkinja za ljudska prava Sofija Todorović, usled nepostupanja državnih organa Srbije po njenim krivičnim prijavama zbog progona i pretnji kojima je bila izložena na društvenim mrežama.

Pukotina u zapadnim sankcijama Moskvi 9

Pukotina u zapadnim sankcijama Moskvi

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE) usvojila je rezoluciju kojom se omogućava povratak Rusije u to telo i njeno učešće na junskom zasedanju, što bi moglo da doprinese okončanju petogodišnje krize u odnosima sa Moskvom.

SE ponovo insistira da Srbija usvoji zakon o "nestalim bebama" 11

SE ponovo insistira da Srbija usvoji zakon o „nestalim bebama“

Savet Evrope (SE) primećuje sa ozbiljnom zabrinutošću da vlasti u Srbiji, uprkos ponovljenim pozivima i uveravanjima da će nacrt zakona o „nestalim bebama“ biti usvojen, nisu usvojile mere koje zahteva presuda Evropskog suda za ljudska prava, saopštio je Komitet ministara SE posle sastanka u Strazburu.

PrvaPoslednja