Strazbur

Čak 251.000 evra građanima koji su tužili Srbiju

Broj presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu koje čekaju izvr{enje od strane srpskih vlasti opao je u 2018. godini, ali zato je porastao broj novopokrenutih postupaka protiv Srbije.

Poslednje pomeranje sata u martu 2021.

Poslanici u Evropskom parlamentu zaključili su danas da bi poslednje zajedničko pomeranje sata na letnje računanje vremena trebalo da se dogodi u poslednjoj nedelji marta 2021. godine, a države članice koje žele da ostanu pri zimskom računanju vremena trebalo bi da svoje standardno vreme promene u poslednjoj nedelji oktobra 2021.

Srbija da usvoji zakon o nestalim bebama što pre

Komitet ministara Saveta Evrope još jednom je, razmatrajući postupke vlasti u Srbiji za razrešenje afere „nestale bebe“, istakao da se još uvek čeka usvajanje zakona koji je trebalo da bude donet 2014. godine i podvukao da je neophodno da se ovaj dokument što pre usvoji.

Tereza Mej stigla u Strazbur na razgovore o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej doputovala je večeras u Strazbur na razgovore u poslednji čas sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom u pokušaju spasavanja sporazuma koji su London i Brisel postigli o Bregzitu, a o kojem sutra glasa britanski parlament koji ga je već jednom odbio, javila je agencija Frans pres.

Jednakost polova je suštinska vrednost

Ženska prava su ljudska prava, a jednakost polova je suštinska vrednost naših društava, zagarantovana poveljama o ljudskim pravima.

Savet Evrope osudio uslove pritvora migranata u Grčkoj

Odbor za borbu protiv torture Saveta Evrope osudio je uslove pritvora „daleko ispod norme“ migranata u Grčkoj i dodao da postoje „verodostojne tvrdnje“ o „zlostavljanju“ policije prema osobama koje podnose zahtev za azil.

Evropski parlament usvojio Rezoluciju o evropskim integracijama BiH

Evropski parlament je danas u Strazburu usvojio Rezoluciju o evropskim integracijama Bosne i Hercegovine, u kojoj se izražava zabrinutost zbog izrazitog usporavanja reformskog procesa, do kojeg je došlo zbog „neslaganja među partijama i veoma polarizovane predizborne kampanje koja je počela vrlo rano“.

Kurc: Pozitivni pomaci na Zapadnom Balkanu

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je danas u Evropskom parlamentu u Strazburu da je Zapadni Balkan ponovo u središtu pažnje Evropske unije i da region ima evropsku perspektivu.

PrvaPoslednja