Strazbur

Han: Izjava Makrona nije u suprotnosti sa politikom EU

Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han ocenio je da je ono što je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da neće biti proširenja Unije dok ona sebe ne ojača, nije u suprotnosti sa politikom Evropske komisije.

Makron: Neće biti skorijeg proširenja EU

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je u Evropskom Parlamentu da Evropskoj uniji nisu potrebne nove države članice jer se proces reformi još nije završio.

Srbija nije primenila nijednu od 13 preporuka GRECO-a

Srbija nije primenila na zadovoljavajući način nijednu od 13 preporuka koje telo Saveta Evrope za borbu protiv korupcije – GRECO predočilo Srbiji u julu 2015. godine, objavljeno je danas u najnovijem izveštaju.

Evropski parlament oštro kritikovao Junkera

Evroparlamentarci su, na otvaranju plenarne sednice, oštro kritikovali predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera zbog spornog imenovanja šefa njegovog kabineta Martina Selmajra za generalnog sekretara Komisije.

Junker: Vreme je da se razgovara o Bergzitu

-Vreme je da se sa razgovora o Bregzitu pređe na konkretne sporazume, naglasio je predsednik Evropske komisije Ž an-Klod Junker, naglasivši da Britanija moja da bude jasnija o načinu kako misle da izbegnu vraćanje na tvrdu granicu u Irskoj.

Srpske firme nemaju pravo na povrat imovine od Hrvatske

Evropski sud za ljudska prava zaključio je da srpske firme nemaju pravo na povrat predratne imovine, čime je odbacio kao neosnovanu tužbu beogradskog preduzeća Mladost Turist, koji je od Hrvatske tražio povrat nekretnina u Tisnom, na Murteru.

Han: Ambiciozno realan datum

Evropski komesar za susedsku politiku i politiku proširenja Johanes Han izjavio je danas da bi Srbija, ukoliko želi da postane članica Evropske unije (EU) do 2025. godine, pregovore trebalo da završi do 2023. godine.

Plenković: Da savladamo prepreke

Vučića viđam na raznim međunarodnim forumima i razgovaramo, a njegova poseta Hrvatskoj se više potencira u medijima, izjavio je danas premijer Hrvatske Andrej Plenković odgovarajući na pitanje poslanika Evropskog parlamenta Ivana Jakovčića šta poseta predsednika Srbije Hrvatskoj znači za Zapadni Balkan.

Prva Poslednja