Strazbur

Savet Evrope osudio uslove pritvora migranata u Grčkoj

Odbor za borbu protiv torture Saveta Evrope osudio je uslove pritvora „daleko ispod norme“ migranata u Grčkoj i dodao da postoje „verodostojne tvrdnje“ o „zlostavljanju“ policije prema osobama koje podnose zahtev za azil.

Evropski parlament usvojio Rezoluciju o evropskim integracijama BiH

Evropski parlament je danas u Strazburu usvojio Rezoluciju o evropskim integracijama Bosne i Hercegovine, u kojoj se izražava zabrinutost zbog izrazitog usporavanja reformskog procesa, do kojeg je došlo zbog „neslaganja među partijama i veoma polarizovane predizborne kampanje koja je počela vrlo rano“.

Kurc: Pozitivni pomaci na Zapadnom Balkanu

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je danas u Evropskom parlamentu u Strazburu da je Zapadni Balkan ponovo u središtu pažnje Evropske unije i da region ima evropsku perspektivu.

Umrla peta žrtva napada u Strazburu

Umrla je i peta žrtva napada u Strazburu koji je na Božićni vašar prošle nedelje izvršio Šerif Šekat, javljaju francuski zvaničnici.

Poznat identitet napadača u Strazburu

Kako prenose svetski mediji, u jučerašnjem terorističkom napadu u Strazburu tri osobe su poginule, dok ih je 12 ranjeno.

Pucnjava na Božićnom sajmu u Strazburu

Francusko tužilaštvo zaduženo za terorizam otvorilo je hitnu istragu o napadu u Strazburu gde su dve osobe večeras ubijene i 11 ranjeno u turističkom delu grada gde je božićni vašar, dok je napadač i dalje u bekstvu, prenela je agencija Frans pres.

SE opet kritikuje zbog zakona o nestalim bebama

Komitet ministara Saveta Evrope doneo je novu privremenu rezoluciju kojom se pozivaju vlasti u Srbiji da usvoje zakon za utvrđivanje činjenica o „nestalim bebama“ i time ispoštuju presudu Evropskog suda za ljudska prava donetu još 2013. godine.

EP: Amandman o genocidu u Srebrenici

Poslanici u Evropskom parlamentu izglasali su rezoluciju o Izveštaju o napretku Srbije, a okviru toga i amandman u kome se naglašava da je priznavanje genocida u Srebrenici osnovni korak na putu Srbije ka pristupanju EU, prenose mediji u BiH.

Zovko: Turska imala ulogu u izboru Komšića

Turska je igrala najjaču ulogu u izboru Željka Komšića za člana Predsedništva BiH, Islamska zajednica je instruisala da se glasa za hrvatskog člana tako da je Komšić izabran, većinski, muslimanskim glasovima, rekla je poslanica Hrvatske na sednici spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta u raspravi o izborima u BiH.

Kremlj da plati odštetu Navaljniju

Dosadašnja hapšenja ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog su politički motivisana, saopštio je Evropski sud za ljudska prava (ECHR), strogo kritikujući ruske vlasti, što će sigurno izazvati bes u Moskvi, piše Gardijan.

Merkel za formiranje vojske EU

Tolerancija je duša Evrope, ključni sastavni deo svega onoga što nas čini Evropljanima i samo s tom tolerancijom i solidarnošću možemo razviti spremnost da videmo interese i potrebe drugih i shvatimo ih kao vlastite interese, poručila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel u Evropskom parlamentu i založila se za formiranje evropske vojske.

Tela SE neće tolerisati pritiske na lokalnu vlast i kriminal

Komitet za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope odlučio je da održi sednicu u Beogradu, 7. februara, nakon što su i predstavnici drugih zemalja pokazali interesovanje za pritiske na lokalnu vlast u Srbiji.

PrvaPoslednja