Imaju li nesreće veze sa firmom 'Ikar' iz Laktaša? 1Foto: Printscreen/BN

Petar Popović, penzionisani pilot i mehaničar helikoptera, tvrdi da se na tromeđi Srbija-Republika Srpska-Crna Gora vrši nelegalan promet delova helikoptera koji su neispravni, te da su neki od tih delova ugrađeni i u pojedine letelice Helikopterskog servisa Republike Srpske, prenosi TV BN.

Popović tvrdi da saznanja do kojih je došao niko ne želi da uvaži, iako sumnja da su zbog takvih dielova moguće posledice sa tragičnim ishodom, pogotovo zbog toga što se to već desilo u Crnoj Gori.

U pojedine letjelice Helikopterskog servisa Republike Srpske svjesno su ugrađivani dijelovi helikoptera koji su neispravni, odnosno koji su povađeni iz helikoptera u vlasništvu privatne firme „Ciklonizacija“, koji je pao nedaleko od Zrenjanina u maju 2008. godine. Sve to je rađeno pod okriljem ovlašćenog servisa „Ikar“ iz Laktaša, zaduženog za održavanje letjelica Helikopterskog servisa Republike Srpske, tvrdi penzionisani pilot i mehaničar helikoptera Petar Popović.

Popovićeve optužbe imaju regionalni karakter, zbog gotovo identične situacije koja se desila u Crnoj Gori u septembru 2011. godine, kada je na Luštici pao helikopter Oružanih snaga Crne Gore. Za razliku od Zrenjanina, ovaj pad je imao tragičan ishod, jer su poginula dva pilota i jedan mehaničar. Crnogorske letelice takođe održava „Ikar“.

Da Popovićeve tvrdnje, kako navodi BN nisu bez osnova pokazuju i pisanja crnogorskog lista „Dan“, koji je imao uvid u izvještaj Vojske Crne Gore, u kojem je ukazano na katastrofalno stanje u helikopterskoj jedinici.

U izvještaju je takođe navedeno da su rezervni dielovi „gazele“ 11-42/45 duže vreme skidani sa helikoptera koji nisu u upotrebnom stanju i na nelegalan način, privatnim vozilom, upućivani u Avio-servis „Ikar“ iz Laktaša.

Kako BN navodi, u ovlašćenom avio-servisu „Ikar“ niko im se nije javljao na telefon, pa nisu mogli da čuju njihov odgovor na Popovićeve optužbe i natpise crnogorske štampe, dok su im u Helikopterskom servisu poručili da će se javiti , ali to se nije desilo.

Sa optužbama je upoznata i Agencija za civilno vazduhoplovstvo BiH, ali u njoj ističu da su Popovićeve optužbe neutemeljene, ističe BN.

Popović kaže i da je zbog svojih saznanja ostao bez posla u Auto-servisu „Ikar“, a da je i pored besprojekornih kvalifikacija i višedecenijskog iskustva na remontu helikoptera odbijen na konkursu za posao vazduhoplovnog mehaničara u Helikopterskom servisu Republike Srpske.