Makron, suočen sa kritikama, obećava brži proces vakcinacije 1Foto: Screenshot Twitter @EmmanuelMacron

Predsednik Francuske Emanuel Makron obećao je večeras bržu vakcinaciju protiv korona virusa koja će obuhvatiti veći broj zdravstvenih radnika, suočen sa kritikama zbog sporosti procesa imunizacije stanovništva.

Makron je tokom novogodišnjeg obraćanja naciji obećao da će lično uticati na to da ne bude nepotrebnog odugovlačenja u procesu vakcinacije, usred oštre debate u francuskoj javnosti zbog sporog početka imunizacije.


On je kazao da neće dozvoliti „da neopravdana sporost, iz loših razloga, uzme maha“.

Pre Makronovog obraćanja, francuski ministar zdravlja je objavio da će zdravstveni radnici stariji od 50 godina od ponedeljka moći da prime vakcinu.

Otkako je u nedelju 78-godišnja žena u domu za stare prva primila vakcinu u Francuskoj, vakcinisano je svega nekoliko stotina ljudi.

Proces su usporili zahtevi za saglasnost sa primanjem vakcine, a zvaničnici su oprezni zbog raširenog skepticizma u vezi s bezbednošću brzo razvijenih vakcina.

Sve više kritičara optužuje zdravstvene zvaničnike da su previše oprezni.

Francuska je prijavila više od 64.000 smrtna ishoda od korona virusa od početka epidemije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Makron, suočen sa kritikama, obećava brži proces vakcinacije”

  1. Francuzi nece da se vakcinisu i to njih 70%,Ostre su kritike zbog pretnji,imuno pasoša, i ostalih represivnih ideja.Gospodin je dugo vremena bio Rotsildov zaposlenik a tamo se uci da svaki cilj opravdava sredstvo,bez milosti ,Samo Francuzi su jednom imali Francusku revoluciju,pa ko zna…..

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.