Najgori aerodrom na svetu nalazi se u Evropi: "Svi stoje kao stoka na premalim kapijama Terminala 1" 1Ilustracija, arhivska fotografija Foto: N1

Britanski Biznis fajnensing (Business financing) proglasio je, na osnovu ankete putnika, belgijski aerodrom Šarloa (Brussels South Charleroi Airport) najgorim na svetu.

Biznis fajnensing je rangirao 20 najgorih međunarodnih aerodroma za poslovne putnike, a polovina njih je u Evropi, uključujući šest u Velikoj Britaniji – svi su u Engleskoj.

Nijedan od 20 najgorih aerodroma nema prosečnu ocenu veću od 2 od 10, a najgori je Južni Šarleroa u Belgiji, koji ima u proseku samo ocenu – 1,20.

Jedan od poslovnih putnika je rekao da se Terminal 2 gotovo ne koristi i da “svi stoje kao stoka na premalim kapijama Terminala 1”.

Dodao je da je ukrcavanje uvek u isto vreme što je moguće bliže povezujućim kapijama, kroz koje takođe moraju da prođu putnici koji se vraćaju, kao i da se plaća toalet što nije slučaj nigde više.

Aerodrom je nedavno uveo novi sistem veštačke inteligencije za optimizaciju efikasnosti i bezbednosti pod nazivom Monitoring životne sredine i kretanja za aerodrome (EMMA).

Studija Biznis fajneninga pokazuje da se 14 od 20 najboljih međunarodnih aerodroma za poslovne putnike nalaze u Aziji i na Bliskom istoku.

Ostali su u Evropi, osim 19. – Međunarodnog aerodroma Midvej u Čikagu u SAD, koji ima prosečnu ocenu 4,37 od 10.

U Velikoj Britaniji nema vrhunskih aerodroma.

Najbolji aerodrom od svih je Međunarodni aerodrom Noi Bai u Hanoju u Vijetnamu.

Poslovni putnici su mu dali prosečnu ocenu 6,80.

“Ovaj aerodrom ima neverovatan niz objekata“, kaže jedan putnik i dodaje da su terminali izuzetno čisti i da je osoblje aerodroma veoma ljubazno.

“Dostupan je odličan izbor hrane”, navodi on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari