Kompanija "Menzies Aviation" preuzima usluge zemaljskog opsluživanja na beogradskom aerodromu 1Foto: BETAPHOTO/Aerodrom Nikola Tesla Beograd/DS

Kompanija „Menzies Aviation“ od danas je zadužena za upravljanje tehničkim prihvatom i otpremom i opsluživanjem prtljaga, odleđivanje vazduhoplova i putničkim servisom, kao i uslugama putnicima sa ograničenom pokretljivošću i opslugom robe na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

Kako je saopštila kompanija Belgrade Airport, deo grupacije VINCI Airports koja je koncesionar beogradskog aerodroma, Menzies Aviation je vodeći partner svetskih aerodroma i aviokompanija.

Potpisani ugovor podrazumeva prenos svih ugovorenih obaveza o zemaljskom opsluživanju sa kompanije Belgrade Airport na Menzies Aviation, uz saglasnost partnerskih avio-kompanija.

Svi prethodno zaposleni u organizacionoj jedinici zemaljsko opsluživanje Belgrade Airport, potpisali su ugovore o radu sa Menzies Aviation, kao novim poslodavcem.

Kompanija Menzis Aviation je 2023. godine potpisala ugovor sa Er Srbijom o opsluživanju putnika i tehničkom opsluživanju počev od februara 2024. godine.

Lokalni timovi kompanije Menzies u prvoj godini opsluživaće više od 22.000 avio-operacija na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji.

„Belgrade Airport i Menzies Aviation posvećeni su međusobnoj bliskoj saradnji i saradnji sa nacionalnom avio-kompanijom Er Srbija i ostalim avio kompanijama kako bi svojim putnicima obezbedili efikasno pružanje zemaljskih i putničkih usluga visokog kvaliteta“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari