Atinski mediji preneli da je avion grčke kompanije udario u opremu piste u Beogradu 1Foto: BETAPHOTO/Aerodrom Nikola Tesla Beograd/DS

Atinski mediji su tek danas popodne preneli da je avion grčke kompanije pri poletanju u nedelju uveče s beogradskog Međunarodnog aerodroma „Nikola Tesla“ udario u opremu piste.

Onlajn mediji su preneli da se avion grčke čarter-kompanije „Maraton erlajns“ (Marathon Airlines) sa 106 putnika bezbedno vratio na aerodrom, pošto je udario u opremu piste i pretrpeo veliku štetu koja je ilustrovana video-snimcima i fotografijama aviona.

Oštećen, avion „Embraer E-195“ koji je trebalo da otputuje za Diseldorf u Nemačkoj, kružio je posle poletanja iznad Beograda jedan sat, pre no što se vratio na aerodrom „Nikola Tesla“.

Pozivajući se na nezvanične informacije, grčki mediji pišu da je uzrok nesreće to što je pilot za poletanje odabrao kratak deo piste, usled čega nije imao dovoljno vremena da dovoljno ubrza i pre kraja piste uzdigne avion.

Preneto je da je „Er Srbija“ saopštila da se avion vratio u Srbiju „iz tehničkih razloga kao i da bezbednost putnika nije ugrožena“.

Mediji su objasnili da grčka čarter-kompanija „Maraton erlajns“ obavlja letove u ime „Er Srbije“ (Air Serbia).

„Maraton erlajns“ je grčka aviokompanija sa sedištem u Glifadi, kod Atine. Osnovne aktivnosti su čarter-usluge, zakup aviona i usluge upravljanja avionima.

Ta kompanija je 2023. godine, uz sedam sezonskih čarter linijskih letova, mahom u Grčkoj, uvela redovan međunarodno linijski let od Atine do Bengazija u Libiji.

„Maraton erlajns“ ima devet aviona firme „Embraer“, kapaciteta od osam do 118 putnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari