Mediji: Avion sleteo na beogradski aerodrom s rupom na trupu i oštećenjima krila (VIDEO) 1Foto: Beta/AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Avion kompanije Maraton erlajnza (Marathon Airlines), avio-kompanije koja obavlja letove za Er Srbiju, sa 106 putnika sleteo je na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ s rupom u trupu aviona i oštećenim krilom, vidi se na fotografijama i snimcima objavljenim na društvenim mrežama.

Kako je javila televizija N1, avion je oštećen u nedelju uveče prilikom poletanja sa beogradskog aerodroma kada je udario u svetlosnu signalizaciju na kraju piste.

Prema nezvaničnim saznanjima, uzrok incidenta je kratak zalet koji je pilot uzeo prilikom poletanja, nakon čega nije imao dovoljno vremena da se ranije odvoji od piste i izbegne svetlosnu signalizaciju.

Avion je u takvom stanju sat vremena kružio iznad Beograda, da bi konačno sleteo, a zbog curenja goriva vatrogasci su morali da prskaju letelicu penom, kako bi se izbegao požar.

„Er Srbija“ je saopštila da je avion na letu za Diseldorf vraćen iz tehničkih razloga, a da bezbednost putnika nije bila ugrožena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari