Novi film Vudija Alena u San Sebastijanu 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novi film Vudija Alena „Rifkin Festival“ otvoriće ovogodišnji festival u San Sebastijanu.

Film u kome glavne uloge igraju Elena Anaja, Lui Garel i Džina Geršon sniman je u ovom španskom gradu prošle godine i, kako stoji u sinopsisu, odvija se upravo tokom ovog događaja.

U središtu priče je bračni par iz Amerike koji dolaze na festival, gde ih ponese magija samog dešavanja. Ona doživljava aferu sa francuskim rediteljem, a On se zaljubljuje u jednu od stanovnica grada.

Slavni reditelj zbog optužbi svoje usvojene ćerke Dilan Ferou za seksualno zlostavljanje, nije poželjan u Sjedinjenim Državama. Otkako je pokret #MeToo poslednjih godina vratio u fokus ovu priču, sve manje glumaca želi da sarađuje sa Alenom.

Njegov poslednji film „Kišni dan u Njujorku“ pratile su brojne kontroverze – od toga da je producent Amazon otkazao saradnju tokom snimanja, do toga da su čak glumci koji su učestvovali u snimanju (Timoti Šalame i Selena Gomez) donirali svoje honorare borbi protiv seksualnog zlostavljanja.

Ipak, film je imao svoju distribuciju, i s početkom epidemije, bio je čak među najgledanijim ostvarenjima u zemljama širom sveta u kojima su bioskopi još uvek radili.

Početak Filmskog festivala San Sebastijan zakazan je za 18. septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.