Preminuo makedonski TV voditelj i muzičar Dragan Vučić od korona virusa 1Foto: Pixabay/ Lily

Poznati makedonski televizijski voditelj, muzičar i šoumen Dragan Vučić (65) preminio je danas u Skoplju od korona virusa.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče je na Fejsbuku napisao da je Vučić umro jutros od korona virusa na Infektivnoj klinici u Skoplju, gde je bio hospitalizivan pre osam dana nakon što mu se stanje pogoršalo i od tada je lečen na intenzivnoj nezi.

„Na Infektivnoj klinici jutros je od korona virusa preminuo naš poznati muzičar, kompozitor i tv voditelj Dragan Vučić. I pored svih napora lekara i celog stručnog tima, Vučić je, sa teškim oboljenjem pluća, nažalost, podlegao virusu“, napisao je Filipče (facebook.com/filipce.venko).

Dragan Vučić je rođen je 1955. godine u Skoplju, 1990-tih godina bio je pevač pop-folk grupe „Koda“, a tokom karijere je vodio brojne zabavne emisije i komponovao veliki broj pop-hitova.

Poslednji projekat Dragana Vučića bila je emisija „Gurmanski razgovori“ na Televiziji Telma,  koju je snimao po zemljama Balkana sa poznatim muzičarima, glumcima i javnim ličnostima.

Komponovao je brojne hitove, kao što su „Svirajte zajdi zajdi“, „Anđeli me vode“, „Kaži zvezdo“, a u 2005. je sa sinom Marinom komponovao pesmu „Make My Day“ која је predstavljala Makedoniju na Evroviziji.

Muzički festival „Makfest“ je na svojoj Fejsbuk stranci (facebook.com/makfest.mk) u znak sećanja na Dragana Vučića objavio „Svirajte zajdi zajdi“ pobedničku pesmu iz 1992. godine, u izvođenju Olgice Hristovske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.