Rama zatvara kladionice 1Edi Rama Foto: EPA/Đorđe Savić

Prvog januara 2019. godine biće zatvorene sve sportske kladionice u Albaniji, odluka je Vlade u Tirani, koja je već ugrađena u dopune Zakona o igrama na sreću u ovoj zemlji. Biće zatvarena sva elektronska kazina, kojih sada ima u glavnim ulicama u gradovima u Albaniji a biće dostupna samo u hotelima sa pet zvezdica, koji se nalaze izvan urbanih područja, prenosi Al Džezira Balkans.

Rama uputio je poruku članovima Parlamentarnog odbora za ekonomiju u kojoj navodi da će kladionice biti zatvorene 31. decembra i da neće biti „onlajn monopola“.

„Počele su da stižu reke poruka na mobilni telefon protiv zatvaranja kladionica! To je orkestrirano iz zatvora i od onih koji se kriju iza kompanija, pa nemojte paničiti i slušati klevete o ‘onlajn monopolu’, jer neće biti nikakvog monopola“, rekao je Rama, prenosi albanski Top čenel.

„Crni novac iz kladionica podgrejava glasine da će doći do monopola onlajn klađenja“, napisao je albanski premijer u tvitu i rekao da će s Novom godinom „umreti i kladionice i onlajn klađenje“.