Grlić Radman: Biščević nije pogrešio 1Foto: Beta/Hina/Damir Senčar

Hrvatski ambasador u Srbiji Hidajet Biščević u nedavnom intervjuu ratna zbivanja devedesetih godina u Hrvatskoj nije okarakterisao kao građanski rat, već je reč o grešci časopisa „Diplomatija i trgovina“, koji je obećao da će u narednom broju objaviti ispravku, izjavio je danas ministar inostranih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman.

Grlić Radman je rekao novinarima da je jutros razgovarao sa Biščevićem, koji mu je „izričito rekao i pokazao tekst koji je napisao na hrvatskom, u kojem nije spominjano to što je bilo intrigantno“, prenela je Hina.

„Poslao im je tekst na hrvatskom, a oni su ga preveli na engleski. On je reagovao nakon što je to objavljeno i oni su se izvinili i kazali da će svoju grešku ispraviti u sledećem broju časopisa“, rekao je Grlić Radman, odgovarajući na pitanje novinara da li je ragovao na te navode.

Hrvatski suverenisti danas su zatražili hitnu reakciju Ministarstva inostranih poslova i opoziv Biščevića, jer je, navodno, ratna zbivanja devedesetih godina u Hrvatskoj okarakterisao kao građanski rat.