Lider Prave Crne Gore: Odbijanje Đukanovića da poveri mandat za sastav vlade Lekiću bio bi čin državnog udara 1Foto: BETAPHOTO/European Council/Gaetan/MO

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić izjavio je danas da bi odbijanje crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da poveri mandat za sastav vlade Miodragu Lekiću bio čin državnog udara.

„Današnjim istupima političkih partija skupštinske većine nedvosmisleno je jasno da Lekić ima većinsku podršku u Skupštini da kao mandatar predloži sastav Vlade. Odbijanje ili ignorisanje zahteva za poveravanje mandata Lekiću bio bi čin državnog udara od strane predsednika države“, naveo je Milačić u pisanoj izjavi, prenosi RTCG.

Prema njegovim rečima, ako Đukanović ipak odluči da zloupotrebi ustavne nadležnosti i dovede u pitanje osnove državne organizacije, to će biti njegov poslednji pogrešan potez kao političara i kao državnog funkcionera.

„Prava Crna Gora je sigurna da, uprkos intimnim namerama da destabilizuje Crnu Goru, Đukanović ipak ima previše političkog iskustva da bi načinio ovako kobnu grešku. Ali ako odbije da vrši svoje ustavne nadležnosti, preuzeće ih drugi najviši državni organi u skladu sa analognim odredbama Ustava i dobrom ustavnom praksom priznatom i prepoznatom od strane civilizovanih društava“, kazao je Milačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.