Plenković ponovio da neće biti žice na granici s BiH 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je ponovo odbacio mogućnost postavljanja žice na granici s Bosnom i Hercegovinom (BiH).

„Politika ove Vlade nikad nije bila niti će biti žica prema BiH, ali će biti saradnja i zaštita hrvatske granice i zaštite od nezakonitih migracija koje predstavljaju jedan od ključnih problema za evropski kontinent“, rekao je Plenković na sednice Vlade.

On je ocenio da „lažne teze“ u javnost puštaju neki akteri, poput jednog bivšeg ministra untrašnjih poslova, naglasivši da njegova vlada „nikad nije nameravala“ tako nešto.

Plenković je rekao da će se u saradnji sa svim drugim akterima zajednički boriti protiv ilegalnih migracija i zaustavljati ih na izvoru.

Povodom pojačanog pritiska ilegalnih migranata na granici s BiH, Plenković je nedavno rekao da je neophodna stroža politika viznog režima koji Srbija i BiH treba da usklade s viznom politikom EU.

Takođe je kazao da problem ilegalnih migracija treba da bude rešavan na spoljnoj granici EU, primarno na granicama Grčke i Bugarske s Turskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari