Rekordan turistički vikend na hrvatskim graničnim prelazima 1Granični prelaz Bajakovo Foto: D. Majstorović

Saobraćaj je vrlo gust na većini puteva prema moru, duž Jadranske magistrale, na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, u trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prelazima. Postoji povećan priliv vozila na naplatnoj stanici u Lučko u pravcu mora, javlja Hravatska Radio Televizija.

Dodaju da se očekuje rekordan turistički vikend. Kako navode, na naplatnoj stanici Sveta Helena u pravcu Zagreba kolona je duga oko kilometar. Na ulazu u Hrvatsku, granični prelaz Macelj čeka se 45 minuta, na Bregani 30, a na prelazu Kaštel 20 minuta.

Distribucija vode i promotivnog materijala na graničnim prelazima

Ove godine Hrvatska turistička zajednica, kako navodi HRT organizuje akciju distribucije vode i promotivnog materijala na najprometnijim graničnim prelazima u zemlji.

U akciji će, na graničnom prelazu Plovanija danas učestvovati i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić, direktor TZ Istra Denis Ivošević, rukovodilac Odeljenja za strateške marketinške projekte HTZ-a Dubravko Šimenc.

Inače, akcija će se osim na graničnom prelazu Plovanija sprovoditi i na graničnim prelazima Rupa, Karasovići, Bregana, Macelj, Bajakovo te na naplatnoj stanici Lučko.

„Voda će biti organizovana tokom vikenda od jutra do subote do 13:00 i nedeljom od 15:00 do 19:00. Cilj ove akcije je pozicioniranje Hrvatske kao zemlje ljubaznih i dobrih domaćina, ali i izražavanje zahvalnosti brojnim turistima koji su za svoja odredišta odabrali nekoliko hrvatske destinacije“, prenosi HRT.

Podećaju da je prošle godine na isti dan na graničnom prelazu Plovanija ušlo je 8.811 vozila u kojima je bilo 36.578 putnika, a izašlo je iz zemlje 5.584 vozila u kojima je bilo 23.303 putnika. Na graničnom prelazu Plovanija u dva dana biće podeljeno 4.500 boca vode te isto toliko promotivnog materijala vezanog uz zdravstveni i nautički turizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.