Kompanija Balon servis već nekoliko godina organizuje letenje balonom iznad Beograda. Zanimljiva ideja realizovana je od 2004. godine pod okriljem Aero kluba Beobalon Husqvarna. Balonom mogu leteti sve osobe koje imaju više od dvanaest godina, kao i deca u pratnji punoletne osobe. Za letenje balonom zainteresovani su uglavnom naši građani, ali sve je više i stranaca.


Baloni mogu poneti od dva do pet putnika, a let traje do sat i po. U ovaj aranžman uključen je prevoz do mesta poletanja, let, fotografisanje i razgovor sa pilotom, proslava uz šampanjac i povratak.

Pojedinačna karta iznosi 8.500 dinara, a zakup balona za pet osoba je 34.000 dinara. Postoje i specijalne ponude letenja prilagođene željama klijenata, kao što su venčanja, prosidbe, poslovni sastanci, snimanje spotova… Cena aranžmana za dve osobe je 27.000 dinara.

Po rečima Miodraga Aleksića, jednog od tri pilota kompanije Balon servis, radi se o veoma pouzdanim i bezbednim letelicama, čija je sigurnost više puta proveravana od Inspektorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije. Ono što je prvenstveni uslov za bezbedan let, jesu odgovarajući meteorološki uslovi. Zbog toga poslednjih desetak dana nisu ni organizovani letovi.

Kada je vreme bez padavina ili olujnih oblaka, letovi se organizuju svakoga dana po podne, dva sata pre mraka, a vikendom i ujutru. Poželjna je sportska odeća i šešir ili kačket zbog gorionika koji isijava toplotu. Pored panoramskog letenja, kompanija Balon servis ima u ponudi i kompletan program obuke za sticanje dozvole pilota balona po ceni od 5.950 evra. Tom školom letenja kandidati su osposobljeni za samostalno letenje toplovazdušnim balonom i jedina je te vrste u ovom delu Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari