Zbog rekonstrukcije Resavske ulice, Sekretarijat za saobraćaj preporučuje alternativne pravce. Da bi se izbegle gužve od Bulevara kralja Aleksandra ka Nemanjinoj preporučuju se ulice Svetozara Markovića preko Njegoševe i Kralja Milana do Nemanjine, odakle je dozvoljeno levo skretanje ka Trgu Slavija ili ulice Kneginje Zorke, Bulevar oslobođenja, Tiršova, Vojvode Milenka do Savske.

Iz smera od Želazničke stanice ka Bulevaru kralja Aleksandra, preporučuje se kretanje Nemanjinom do trga Slavija, a iz kružnog toka Beogradskom do Bulevara kralja Aleksandra ili Risanskom, Birčaninovom i Deligradskom do kružnog toka Slavija.

Vozačima putničkih automobila se preporučuje da bez preke potrebe ne koriste svoje automobile, većvozila javnog prevoza, u skladu sa kampanjom Sekretarijata za saobraćaj „Bez automobila u centru Beograda“.

Radovi u Resavskoj ulici se izvode na deonicama: od Nemanjine ulice do Kralja Milana, od Kralja Milana do Krunske i od Krunske do Bulevara kralja Aleksandra.

Na raskrsnicama ulica: Resavska – Kralja Milana i Resavska – Krunska saobraćaj će se odvijati uobičajeno, dok će Mišarska ulica postati slepa.

U toku izvođenja radova Sekretarijat za saobraćaj – Direkcija za javni prevoz, izmenila je režim rada na linijama javnog prevoza koje saobraćaju kroz Resavsku ulicu na sledeći način: – Tramvajska linija br. 12 do Omladinskog stadiona saobraća preko Dorćola. Tramvajska linija 7L je privremeno ukinuta, a tamvajska linija 7 u oba smera saobraća Beogradskom ulicom preko Trga Slavija. Autobuska linija br. 74 u smeru ka Omladinskom stadionu saobraća Nemanjinom i Beogradskom ulicom i dalje svojom redovnom trasom. U suprotnom smeru linija ne menja režim odnosno saobraća postojećom trasom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari