Vojna parada povodom obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu i 100 godina od početka Velikog rata biće održana u čevrtak u 15.30 časova. Posetioci će moći da posmatraju paradu iz Bulevara Nikole Tesle sa dunavske strane, ukoliko dođu najkasnije do 14 časova, kao i sa Kalemegdana. Od 15 časova kretanje u širem rejonu Ušća, gde se parada održava, neće biti moguće.

Bulevar Nikole Tesle, od Bulevara Mihajla Pupina do Trešnjinog cveta, biće zatvoren do četvrtka u 20 časova, dok će deo od Ulice trešnjinog cveta do Ulice Džona Kenedija biti zatvoren za saobraćaj danas i sutra od 14 do 18 časova, i u četvrtak od 8 do 20 sati. Zainteresovani će u naznačenom vremenu moći da gledaju vežbe Vojske Srbije.

Zbog održavanja vojne parade biće izmenjen režim rada linija javnog gradskog prevoza. Vozila na linijama 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu od Brankovog mosta do Glavne ulice u Zemunu, u oba smera, u navedenom periodu kretati Bulevarom Mihaila Pupina, Aleksandra Dubčeka, Nikolaja Ostrovskog, Avijatičarski trg i dalje redovnim trasama. Vozila na liniji 15 će umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu od Brankovog mosta do Ulice 22. oktobra u Zemunu, u oba smera, u navedenom periodu saobraćati Bulevarom Mihaila Pupina, Aleksandra Dubčeka, 22. oktobra i dalje redovnom trasom. U smeru ka okretnici „Novi Beograd – Toplana“ vozila sa linije 60 saobraćaće sledećom trasom: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka Zelenom vencu vozila sa ove linije koristiti redovnu trasu. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta.

Gosti i zvanice sa pozivnicama, prilaziće iz Bulevara Mihajla Pupina na istočni ulaz Palate Srbija, a preporučuje se dolazak do 15 časova.

Zatvoren Bulevar Nikole Tesle

Tokom održavanja Vojne parade za saobraćaj će do četvrtka u 20 časova biti zatvoreni Bulevar Nikole Tesle i Ulica Ušće, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Mesta ulaska

Građani će moći da posmatraju Vojnu paradu ako uđu sa Brankovog mosta i iz pravca TC Ušće (raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće); i iz pravca hotela Jugoslavija i Trešnjinog cveta (raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Trešnjinog cveta).

Bez torbi, oružja i oštrih predmeta

Posetioci se mole da na paradu ne donose rančeve, torbe, oružje i šiljate predmete, dok će ovom prilikom za njih biti obezbeđene i cisterne sa vodom. Dežuraće kola Hitne pomoći, a na dva bočna prilaza biće postavljene poljske bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari