Matematička gimnazija od 1. septembra primiće učenike u potpuno novom ruhu. Ovih dana privode se kraju radovi na rekonstrukciji ove škole, u kojoj je dograđena fiskulturna sala, sala za svečanosti, kao i sprat sa sedam novih kabineta i tri učionice sa pratećim prostorijama.

Bruto površina nadograđenog dela je 840 kvadratnih metara, a objekta obuhvaćenog rekonstrukcijom 380 kvadratnih metara. Ukupna vrednost radova je nešto više od 98,8 miliona dinara. Ovu školu juče su posetili gradonačelnik Dragan Đilas, predstavnici Sekretarijata za obrazovanje i Agencije za investicije.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je renoviranje škole završeno za šest meseci, duplo kraće od predviđenog roka i da su izvođači radili u tri smene kako bi nastava u ovoj školi počela na vreme, 1. septembra.

– Zadovoljan sam time šta sve u Beogradu može da se završi za pola godine. Ova škola je jedna od prestižnih i uvek se ponosimo nagradama koje naši mladi matematičari donesu sa raznih takmičenja, pa se nadam da ćemo na ovaj način da im poboljšamo uslove rada – rekao je Đilas obilazeći školu. On je najavio da će od 1.septembra u Beogradu početi da radi 16 rekonstruisanih škola, od čega četiri srednje i 12 osnovnih, sa novim fiskulturnim salama, a uskoro bi trebalo da budu završeni i radovi na još nekoliko škola. Dve novoizgrađene osnovne škole „Sava Šumanović“ u naselju Altina u Zemunu i „Mihajlo Pupin“ u Novoj Galenici takođe počinju sa radom 1. septembra.

– Sledeće godine jedan od prioriteta gradske vlasti, bez obzira na budžet biće investiranje u obrazovanje mladih, jer nam to najviše nedostaje – istakao je Đilas.

Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović istakao je da će učenici sada raditi u mnogo boljim uslovima.

– Samo ovog leta na tri velike Olimpijade iz matematike, fizike i informatike, na kojima učestvuje stotinak zemalja, naši učenici su osvojili deset medalja. Naši matematičari nose sa najvećim svetskim silama, kao što je Kina, Amerika, Rusija, kada su u pitanju rezultati srednjoškolaca u ovim oblastima – podsetio je direktor Ognjanović. On je istakao da se uspeh učenika ogleda i u dobroj saradnji sa profesorima, od kojih su 50 njih upravo bivši đaci ove škole.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari