"Džabe sam pričao": Topalko za Danas o prekidu Evrovizije zbog dolaska Si Đinpinga 1foto: Youtube Screenshot / Antonio Ahel/ATAImages

Prenos sinoćnjeg polufinala Evrovizije prekinut je na RTS1 zbog dolaska predsednika Kine Si Đinpinga neposredno pred nastup hrvatskog predstavnika Baby Lasagna, što je mnoge korisnike na društvenim mrežama podsetilo na situaciju sa Milanom Topalovićem Topalkom, kojem je nastup u emisiji Šarenica na RTS-u svojevremeno prekinut zbog obraćanja Vučića.

Upitan da prokomentariše prekid najvećeg muzičkog takmičenja koje je gledala većina građana Srbije zbog aktivnosti političara, kao i poređenje sa njegovim slučajem, Topalko kaže za Danas da je sve što je mislio o prekidanju emisija zarad pojavljivanja Aleksandra Vučića sve rekao, te da ako se to ponavlja, znači da je za džabe pričao.

– Nije više na meni kao pevaču da ponavljam, to je sad na ljudima koji će se u politici boriti protiv toga, da jednog dana dovedu zemlju u neki normalan red, da bude kako treba, navodi Topalko.

To što je program Evrovizije prekinut, pored svoje velike gledanosti, zbog dolaska Si Đinpinga, njega nije začudilo.

– To se događa svakog dana. Mogao je da bude bilo koji drugi izvođač, nebitno ko je u pitanju, program bi bio prekinut, kaže Topalko.

Dok je trajao program sa aerodroma u Beogradu, RTS 2 je preuzeo emitovanje Evrovizije. Nastupio je predstavnik Hrvatske, što su ljudi sa interneta iskoristili kao dobru priliku da povežu kako se ceo ovaj džumbus oko prebacivanja programa desio zbog njega.

Potsetimo, Topalko je pre dva meseca na Instagram profilu objavio stori pun kritike usmerene ka predsedniku Srbije jer je njegov nastup u emsiji Šarenica Vučić prekinuo svojim obraćanjem.

„I dođe čovek koji je 24/7 na svim televizijama i prekine mi emisiju jer ima nešto važno da kaže… što sam čuo jedno 23453244323 puta… Nije moglo da sačeka makar da se završi emisija koja je mnogo lepa. Neka mu neko kaže da otvori svoj kanal, pa ko voli i hoće da ga gleda – neka gleda“ napisao je pevač na svom Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari